avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita administrator firma
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita administrator firma

buna seara!
este corect ca administratorul unui srl sa fie executat silit pentru datoriile firmei catre stat?
mentionez ca nu s-a declansat procedura falimentului si nu exista vreo sentinta judecatoreasca de atragere a raspunderii.
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 20:42, 23 Februarie 2010
La modul general, nu este posibil...dar "stricto sensu"...raportat la situatia concreta, posibil...depinde.
Aveti posibilitatea formularii in termen legal a unei contestatii la executarea silita.
V-a fost comunicat titlul executoriu?
da, in urmatoarele conditii:

1. societatea debitoare sa fi fost declarata insolvabila, conform OMP nr. 447/2007 pentru aprobarea Procedurii privind declararea starii de insolvabilitate a debitorilor persoane fizice sau juridice.

2. administratia financiara sa fi emis o decizie de atragere a raspunderii solidare, in conformitate cu prevederile art. 27-28 din OG nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, coroborat cu Ordinul nr. 560/2005.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare de deschidere a pocedurii de angajare a raspunderii solidare Marcela-Popa Marcela-Popa Buna ziua, Sunt actionar si administrator la o societate care este activa dar care in momentul de fata nu desfasoara activitate. Am primit de la ANAF, o ... (vezi toată discuția)
Am o mare nedumerire popa_laura79 popa_laura79 Ma intereseaza sa aflu daca in urma unor datorii la buget, datorii mari de ordinul miliardelor se poate pune sechestru pe averea personala a administratorului ... (vezi toată discuția)
Inactivitatea fiscala razvandmn razvandmn Ca administrator al unei societati am primit de la Finante o Decizie de Declarare In Inactivitate datorita faptului ca nu am depus declaratiile conform legii ... (vezi toată discuția)