avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante la intretinere ale fostului proprietar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante la intretinere ale fostului proprietar

Am cumparat acum aproape 2 ani un apartament in care inca nu ne-am mutat. In contractul de vz-cump se stipuleaza un termen de 2 luni de la data incheierii acestuia pana la data eliberarii efective. De asemenea, se precizeaza ca vanzatorul se obliga sa achite TOATE CHELTUIELILE PRIVIND INTRETINEREA, consumul de en. electrica sau alte plati curente pana in momentul eliberarii efective a apart. La momentul incheierii contractului au adus adev de la administratie ca sunt la zi cu plata datoriilor. Dar dupa ce au plecat am descoperit ca aveau restante 3 luni de intretinere! Nu avem noua adresa a acestora, nu stim unde sa-i gasim, dar e clar ca nu au vrut sa achite datoriile (au mai multe, si la banci, si la Admin Fin...). Admin ne cere noua sa achitam datoria lor, la care se adauga penalizari, sub pretextul ca daca am cumparat apart, am "cumparat" si datoriile lor. Noi am platit si platim doar intretinerea ce ne revine de la mom eliberarii efective a locuintei. Ce facem cu datoria care se aduna contul nostru? Cine are obligatia sa obtina plata acestei datorii de la datornic? Cum se procedeaza? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 00:34, 25 Februarie 2010
Observ ca se dau raspunsuri la diferente in timp de cateva minute si astfel se cam bulverseaza un raspuns coerent.
Avand in vedere ca contractul de vanzare-cumparare se intocmeste dupa eliberarea acelei adeverinte si ca s-a prevazut o perioada de abitatie de doua luni, noul proprietar are acum posibilitatea de a-l actiona in justitie pe vechiul proprietar, fara nici-o discutie. In justitie - daca se ajunge acolo, vor fi luate in considerare toate variantele discutate de noi pana acum. Totul este sa merite efortul...
Cu stima,
mireille_ngu a scris:

Am cumparat acum aproape 2 ani un apartament in care inca nu ne-am mutat. In contractul de vz-cump se stipuleaza un termen de 2 luni de la data incheierii acestuia pana la data eliberarii efective.

Aceasta era situatia descrisa. Deci cumparatorul devine proprietar de indata ce semneaza contractul. Casa se elibereaza de oameni si mobile dupa 2 luni, contractul i-a fost dat atunci la notar, el iesind pe usa notarului proprietar de drept, iar vanzatorul....cel de va profita 2 luni de bunavointa si banii noului proprietar.

Eu pana aici ma exprim, am obosit explicand o situatie pe care am lucrat-o de zeci de ori.
Cred ca pana nu primim informatii suplimentare de la initatorul topicului, in privinta clauzelor contractuale, ne racim gura degeaba! :D
Eu am fost fix in aceasta situatie, dar in cazul meu nici fond de rulment nu avea ca fiul proprietaresei sarea la administrator cu cutitul ori de cate ori ii cerea fondul de rulment. Asa ca....am platit toate oalele sparte, inclusiv curentul electric pe care Electrica era cat pe ce sa mi-l taie fix a doua zi cand ma mutasem.

Fiind Stan-patitu' stiam ce sa le spun atat vanzatorilor de apartamente, cat si cumparatorilor....cei care ma contactau, ca erau si din cei care se prezentau dupa cateva luni bune la mine...nici inscriere in cartea de imobil, nici plata la intretinere, nici de nici unele.......
Iar fondul de rulment nu-l dadeam pana nu se prezentau ambele parti la mine sa ne deslusim, cat are unul de plata, cat altul. Unii ajunsesera sa socoteasca la zile. Deh, oameni si oameni!
@elga50
Sunt absolut sigur si convins ca exista multe astfel de specimene de "proprietari" dar nu e cea mai buna solutie sa "taci si sa-nghiti" pentru ca astfel aceasta "specie" se perpetueaza.X-(
Speta prezentata nu se aseamana cu cea descrisa de dvs., decat prin prisma nesimtirii!
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2010
Presedintele, utilizator

Alte discuții în legătură

Adeverinta vanzare apartament Almaris Almaris La vanzarea unui apartament un proprietar trebuie sa faca dovada ca nu are datorii catre asociatia de proprietari. Desi adeverinta se elibereaza in legatura cu ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere vitalsmart vitalsmart Buna ziua! Am cumparat un apartament in luna martie si pe 01.03.2018 am semnat actele. Vanzatorul a adus adeverinta de la asociatia de locatari emisa in ... (vezi toată discuția)
Vanzatorul apartamentului nu vrea sa plateasca restantele..ce sa fac? dianaadam dianaadam buna,am cumparat o garsoniera in 2 feb 2010 e contractul.Vanzatorul a adus de la admnistrator o adeverinta ca e platit pana in momentul lunii calculate si ca ... (vezi toată discuția)