avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... TAXE PTR SCHIMB DE APARTAMENTE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

TAXE PTR SCHIMB DE APARTAMENTE

AS DORI SA FAC SCHIMB DE APARTAMENT CU MAMA MEA.EA A CUMPARAT APARTAMENTUL ACUM 2ANI.CE TAXE TREBUIE SA PLATESC LA STAT(IMPOZIT)?
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 09:27, 24 Februarie 2010
Codul fiscal:

Art. 77 ind.1
La transferul dreptului de proprietate si al dezmembramintelor acestuia, prin acte juridice intre vii asupra constructiilor de orice fel si a terenurilor aferente acestora, precum si asupra terenurilor de orice fel fara constructii, contribuabilii datoreaza un impozit care se calculeaza astfel:
a) pentru constructiile de orice fel cu terenurile aferente acestora, precum si pentru terenurile de orice fel fara constructii, dobandite intr-un termen de pana la 3 ani inclusiv:
- 3% pana la valoarea de 200.000 lei inclusiv;
- peste 200.000 lei, 6.000 lei + 2% calculate la valoarea ce depaseste 200.000 lei inclusiv;
b) pentru imobilele descrise la lit. a), dobandite la o data mai mare de 3 ani:
- 2% pana la valoarea de 200.000 lei inclusiv;
- peste 200.000 lei, 4.000 lei + 1% calculat la valoarea ce depaseste 200.000 lei inclusiv.
(2) Impozitul prevazut la alin. (1) nu se datoreaza in urmatoarele cazuri:
a) la dobandirea dreptului de proprietate asupra terenurilor si constructiilor de orice fel, prin reconstituirea dreptului de proprietate in temeiul legilor speciale;
b) la dobandirea dreptului de proprietate cu titlul de donatie intre rude si afini pana la gradul al III-lea inclusiv, precum si intre soti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit vanzare apartament ContSters78406 ContSters78406 Pentru un apartament care este obtinut dintr-o mostenire, mostenire dezbatuta in termenul legal de 2 ani, locuinta cumparata in urma cu 9 ani, care mai este ... (vezi toată discuția)
Plata impozit pe vanzare teren arabil taur36 taur36 doresc sa vand un teren arabil si va rog sa nu va suparat ca va solicit ajutorul ,punand intrebarea : - se plateste si este obligastorie plata de impozit pe ... (vezi toată discuția)
Plata impozit tranzactie imobiliara Amy2013 Amy2013 Buna ziua. Detin o garsoniera din 2006, decembrie, pe care doresc sa o vand. Platesc impozit pe tranzactie? Va multumesc (vezi toată discuția)