avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... o prb delicata - abuz emotional
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

o prb delicata - abuz emotional

ma scuzati... este corect sa consider ca o persoana caruia eu i-am acordat incredere deplina si care a luat si ia hotarari care ma privesc fara acordul meu, ba chiar expres altfel decat cum doresc eu, un abuz de incrdere, sub penal? de ex. credite facute pe numele meu pt a cumpara bunuri au fost cumparate dar nu pe numele meu, desi eu am mentionat aceasta dorinta f clar/? cum credeti ca as putea sa solutionez aceasta/ pot recupera bunurile? mentionez ca este un an de zile de cand eu incerc sa ma lamuresc daca fapta e iertabila sau nu....de bunuri beneficiem impreuna, dar eu nu pot lua decizii de nici un fel asupra lor... desi eu platesc creditele...
Cel mai recent răspuns: lumierre , utilizator 14:03, 8 Octombrie 2007
va rog , spuneti/mi si mie cum sa procedez.. n-am intentat nicioadata nici un fel de actiune in judecata/....
dupa cele spuse eu nu vad nici un abuz de incredere. Nu e fapta de natura penala.
E un contract de imprumut. Dvs. ati facut un credit. Ati dat banii unei alte persoane sa cumpere bunuri. Inteleg ca nu aveti nici unn act scris.
Daca e cineva apropiat si aveti martori ca dvs. ati imprumutat acei bani atunci se mai poate face ceva in justitie .. sa va recuperati banii. Daca nu aveti martori ... practic nu prea mai aveti ce sa faceti ... decat sa refuzati inapoierea bunurilor catre acea persona ... daca intrati in posesia lor. Sa va dea el in judecata.
Daca dai bani cuiva cu un anumit scop si banii sant deturnati pentru a obtine un folos persona eu zic ca este totusi abuz de incredere.(exceptie fac cazurile in care persoana arata foarte bine:)) )
Si cu martori e foarte dificil de dovedit,ce sa mai spunem fara...



Daca dai bani cuiva cu un anumit scop si banii sant deturnati pentru a obtine un folos persona eu zic ca este totusi abuz de incredere.(exceptie fac cazurile in care persoana arata foarte bine:)) )


da. e abuz de increde in situatia respectiva. dar in cazul nostru respectivul a folosit banii in scopul in care i-au fost dati. adica a cumparat mobila.

La nivel teoretic .. lucrurile oricum .. sunt simplute .. Cu dovedirea lor .. e mai greu ..

Alte discuții în legătură

Proprietatea lui, banii mei Cristina Andronie Cristina Andronie Buna ziua! Va rog din suflet sa ma ajutati pt ca sunt intr-o mare incurcatura! Vreau sa stiu daca se mai poate face ceva in situatia mea! Locuiesc impreuna ... (vezi toată discuția)
Vindere bunuri inainte de partaj ContSters49480 ContSters49480 Buna ziua. Dupa aproape doi ani, am divortat de sotie, cu acte in regula. Urmeaza partea urata, si anume, partajul. Am o speta: Masina cumparata in timpul ... (vezi toată discuția)
Înșelătorie: tata a cumpărat o casă cu banii mei iar acum refuză să facă transferul de proprietate. cum îl pot obliga? Maryyany Maryyany Buna ziua,am si eu o intrebare,acum ceva timp am facut credit la banca pentru a imi cumpăra o casa in ziua creditului m-a însoțit tata la banca,dupa ... (vezi toată discuția)