avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa ceruta de administratorul societatii sau de ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa ceruta de administratorul societatii sau de DGFP ?

O societate are datorii la DGFPaproape de 30.000-administratorl doreste sa ceara insolventa societatii pe care o are.insa inspectorul de la finantele publice care a si sechestrat bunuri si le-a scos la licitatie,insa nu s-au vandut,a spus ca cere el insolventa societatii...Intrebarea este:
Cum este mai bine...sa ceara insolventa administratorul,sau DGFP?Doresc sa mentionez ca administratorul nu are nici un bun pe numele lui.
Cel mai recent răspuns: Dahrma , utilizator 16:11, 25 Februarie 2010
In primul rand trebuie sa lamurim problema debitului. Cuantumul acestuia este de 30.000 Ron sau " aproape " 30.000 Ron ? Ce intelegeti dumneavoastra prin "aproape ".
Cat priveste intrebarea dumneavoastra, legea insolventei prevede obligatia administratorului de a solicita deschiderea acestei proceduri in conditiile in care societatea inregistreaza mai multe luni la rand pierderi iar continuarea activitatii acesteia iar marii aceste pierderi. Nerespectarea acestei dispozitii legale poate atrage raspunderea administratorului.
Deci, d.p.m.d.v. cel mai bine ar fi ca administratorul sa solicite acest lucru.
Deschiderea procedurii insolventei suspenda de drept toate actiunile incepute impotriva societatii respective, lucru pe care cei de la DGFP nu il stiu foarte bine insa, nu il doresc.
datoria este de aproximativ 26.000 de ron
Buna ziua,

Debitorul poate solicita deschiderea procedurii in situatia de insolventa iminenta (vezi art.27, alin.(2) din Legea 86/2006.
legalmgm a scris:

Buna ziua,

Debitorul poate solicita deschiderea procedurii in situatia de insolventa iminenta (vezi art.27, alin.(2) din Legea 86/2006.



multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment ContSters69698 ContSters69698 Daca sunt asociat la un S.R.L., si firma are datorii de 70000 RON la un furnizor, dar nu are datorii la stat, firma furnizoare poate declansa ... (vezi toată discuția)
Deschidere procedura insolventa debit 250 ron nmmm nmmm in cazul in care lichidatorul numit de registru constata ca societatea supusa lichidarii are debit doar 200 ron catre DGFPS si asociatul nu poate fi gasit este ... (vezi toată discuția)