avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Culpa comuna cu vatamare corporala in accident rutier
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Culpa comuna cu vatamare corporala in accident rutier

In data de 31.10.2009 am fost implicata intr-un accident despre care politia spune ca ar fi culpa comuna.Am depasit refugiul de tranvai pentru a vira catre stanga si din coloana cineva a virat tot stanga fara sa se asigure.Am incercat sa evit coliziunea insa cand am tras stanga de volan am alunecat pe sinele de tramvai si l-am sters pe cel din cealalta masina implicata in accident.El, victima are 50 de zile de ingrijiri medicale si eu pana in 10.Politia a spus ca el nu s-a asigurat si ca eu am depasit prin loc nepermis.El impreuna cu familia sustin ca ceea ce a spus politia precum ca ar fi cumpa comuna nu este adevarat si de aceea doreste sa se faca o expertiza judiciara.Mie mi sa eliberat un proces verbal pentru fima la care am eu casca in care scrie fiecare ce articol a incalcat.
Se poate ca in urma expertizei el sa fie absolvit de orice vina fie ea si de 5% in conditiile in care eu deja am luat jumatate din dauna de la fima lui de asigurari?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 22:28, 3 Martie 2010
Din ceele relatate de d-tra, intradevar este culpa comuna.
fiecare a incalcat cate o regula de circulatie, d-stra aveati obligatia sa oco;iti refugiu prin dreapta, iar celalal sofer avea obligatia sa se asigure indiferent daca vira stanga sau daca intra in depasire.
personal nu cred ca in urma expertizei judiciare, care va stabilii dinamica producerii accidentului, celalalt sofer sa iasa nevinovat.
un argument solid ar fi acela: inchipuitiva ca d-stra conduceati un tramvai, atunci culpa era exclusiva a celuilalt sofer.
totusi va sfatuiesc sa va angajati un expert parte. o seara buna.
Nu sunteţi destul explicită în descrierea modulului în care s-a produs accidentul. Eu am înţeles că aţi depăşit refugiul staţiei de tramvai prin partea stînga, adică pe sinele de tramvai şi intenţionaţi să viraţi spre stânga. Celălalt conducător auto a depăşit refugiul staţiei de tramvai prin partea dreapta şi intenţiona să vireze tot spre stanga. În urma acestor manevre a avut loc coliziunea.
Vă rog să confirmaţi sau să infirmaţi această presupunere a mea privind modul de producere a accidentului.
Numai bine vă doresc.
e important si daca era o intersectie semaforizata in care cei care merg inainte aveau rosu , iar cei care vireaza la stanga aveau verde
Da...intr-adevar eu am depasit pe sinele de tramvai iar el a iesit din coloana de masini pentru a vira tot stanga....Oricum ar fi pentru asa ceva...in caz ca se ajunge in instanta vom primi amenda penala amandoi??chiar daca in urma expertizei el ar avea numai 30% vina?
Va multumesc.
in circulatie, cel putin, nu exista vina de 30% si 70%, ci vina unuia sau a celuilalt, sau culpa comuna
in acest caz, conteaza in stabilirea culpei, felul intersectiei respective

Alte discuții în legătură

Culpă comună? vă rog un răspuns Veduard29 Veduard29 Bună ziua! Am avut un accident acum câteva zile care s-a întâmplat așa: Mergeam pe sensul meu de mers, având o mașină în fața mea pe un drum ... (vezi toată discuția)
Asigurătorii nu se pun de acord în privința vinovăției șoferilor, prin urmare nu plătește niciunul. cum se poate recupera paguba? Lorenafaur Lorenafaur Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi in urmatoarea problema: In cursul lunii aprilie 2018, autoturismul unei societati a fost implicat intr-un ... (vezi toată discuția)
Culpa comuna? ContSters206995 ContSters206995 Buna ziua, Am fost implicat intr-un accident si as dori un sfat. Imprejurari: - inaintam pe Stefan pe linia de tramvai cu 40-50km/h, in dreapta mea fiind ... (vezi toată discuția)