avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru cresterea copilului

sunt eleva la seral, dar am continuat fara intrerupere de la terminarea scolii de arte si meserii. beneficiez chiar si de alocatie. sunt insarcinata si as dori sa stiu daca beneficiez de indemnizatia pentru cresterea copilului. va multumesc
Cel mai recent răspuns: loredana08 , utilizator 18:18, 25 Februarie 2010
Conform art. 1 alin. 1 şi alin. 2 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de până la 3 ani, precum şi de o indemnizaţie lunară în cuantum de 600 lei sau, opţional, în cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni, dar nu mai mult de 4.000 lei, mai multe categorii de persoane, printre care:

* Persoanele care, în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit;
* Persoanele care urmează cursurile de zi ale învăţământului preuniversitar şi universitar, organizat potrivit legii, frecventate fără întrerupere. Sunt exceptate de la această obligaţie persoanele care au întrerupt cursurile din motive medicale.
Mama trebuie să facă dovada că 12 luni anterior datei naşterii copilului a urmat, fără întrerupere, cursurile de zi ale unei instituţii de învăţământ preuniversitar sau universitar. Dovada va fi eliberată de instituţia de învăţământ la care persoana este înscrisă.
dar eu am urmat fara intrerupere de la zi la seral... asa s-a hotarat cand s-a decis sa mergem mai departe pentru terminarea liceului. cred ca de la scoala as primi o adeverinta cum ca am urmat fara intrerupere de la zi la seral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere a copilului pentru studente lumimaria lumimaria buna! va rog sa mi raspundeti daca se poate! am terminat facultatea anul acesta 2010 cu licenta absolvita fiind insarcinata in 4 luni jumatate la momentul ... (vezi toată discuția)
Bună sunt mamă elevă și primesc lunar o indemnizație de ... Betty_beatrice Betty_beatrice Bună sunt mamă elevă și primesc lunar o indemnizație de creștere copil,dacă mă transfer la seral mai primesc această indemnizație? (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil Gabriella1431 Gabriella1431 Bună ziua. In ultimii 2 ani am frecventat o postliceala seral cu frecventa zilnică. Aș vrea să știu dacă pot lua indemnizație. Scoala am terminat-o în ... (vezi toată discuția)