avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revizuire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revizuire

Buna seara.
Am citit din Codul de Procedura Civila art.322 alin. 1 si 2, si vreau sa aflu daca pot sa invoc in cazul meu. La Judecatoria Sf. Gheorghe s-a scos o Sentinta Civila in care sunt multe nereguli. O parte din aceasta hotarare nu se poate aduce la indeplinire , nu s-a pronuntat asupra unui lucru cerut si pentru partea adversara s-a dat mai mult decat s-a cerut. Am inaintat recurs la Tribunalul Covasna dar s-a respins ca nefondata. Am mai incercat o Contestatie prin anulare, tot la Tribumalul Covasna dar judecatoarea care a adus hotararea pe fond a respins iar.
Hotararea a ramas irevocabila.
Intrebarea mea este, mai pot sa incerc revizuirea acestei decizii conform prevederilor art. 322/1 si 2 ?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters126925 , utilizator 08:36, 26 Februarie 2010
Conform art.323 al 1 c.pr.civ.,competenta este instanta care a pronuntat hotararea definitiva,deci tribunalul,in cazul dvs.
Oricum angajati un avocat,caci nu ca aceti putea sustine cauza singur,mai ales(fara sa va jignesc sau aprecierile sa aiba alte conotatii) cu cunostintele de limba romana pe care le aveti
ma indoiesc ca sunteti in termen..
am inteles ca ati exercitat doar calea recursului..(ceea ce ma duce la gandul ca este vorba despre o hotarare fara drept de apel)

hotararea definitiva a fost pronuntata de judecatorie, prin urmare acolo depuneti cererea de revizuire..
sfatul meu este sa gasiti un artificiu si sa va folositi de alt motiv de revizuire decat cel indicat de dvs, ex. inscrisuri noi ( va trebuie avocat)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta irevocabila elenapoli elenapoli pentru un cetatean palestinian (Gaza) s-a respins prin hotarare judecat irevocabila recursul privind procedura de azil in Romania. are termen pt parasirea ... (vezi toată discuția)
Cerere de revizuire,va rog urgent araoil araoil Am avut 2 procese pe rol.Procesul 2, perioada 01.06.2008 pana la zi.In acest proces s-a anulat decizia de concediere abuziva,de primit drepturi salariale din ... (vezi toată discuția)
Cale de atac simo79 simo79 Buna seara si La multi ani! am nevoie de un raspuns din partea dvs. din nou . Ce cale de atac poate fi urmata in cazul unei decizii civile irevocabile ... (vezi toată discuția)