avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ce trebuie facut pentru a primi pensia corespunzatoare ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ce trebuie facut pentru a primi pensia corespunzatoare vechimii integrale

In periaoada sept.2001-mai 2002 am beneficiat de indemnizatia de somaj dupa absolvirea liceului;
In perioada oct. 2002-oct. 2003 am facut stagiul obligatoriu de armata;
In perioada 1 dec. 2003-27 martie 2009 am fost SGV(Soldat gradat profesionist)sau militar angajat pe baza de contract;
In perioada 28 mar.-08 dec.2009 am fost subofiter.Cu data de 09 dec.2009 am fost trecut in retragere cu gradul 2 de invaliditate.
Casa de pensii a armatei mi-a comunicat ca ei iau in calcul pentru pensia de invaliditate numai perioada cat am fost subofiter si anul de armata obligatoriu (vechime 1 an 8 luni si 9 zile).Stiu ca pentru diferenta de vechime (6 ani si 27 zile) pensia ar trebui sa vina de la casa judeteana de pensii,intrucat acolo s-au varsat banii pentru pensie pe perioada cat am fost SGV si somer.Daca ma puteti ajuta sa-mi spuneti si mie ce trebuie facut pentru a primi pensia corespunzatoare.Am uitat sa va zic ca sunt bolnav de Epilepsie si din aceasta cauza am fost dat afara din sistem(crize de noapte de tip Grand-Mall).
:((#-o:(
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2010
Armando28, utilizator
Cel mai recent răspuns: puiugalben , utilizator 22:26, 25 Februarie 2010
Daca ai iesit la pensie de invaliditate din cadrul armatei cei de la casa de pensii a armatei trebuie sa ceara de la casa judeteana de pensii stagiul de cotizare (intre ei oficial cu adrese unde sa fie completate stagul cu somaj, armata sau facultatea, si tot ceea ce a fost facut in civilie), daca ce de la artata in uram cereri de puse de dvs cu cerinta explicita de completara a stagiilor nu au facut catre casa de pensi judeteana adresa incercati dvs sa o faceti. Cuantumul nu cred ca poate sa vil spunca cineva ptr. ca sunt programe speciale in functie de vechime, conditiile de munca, salarii, sporuri, indemnizatii, ture, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de pensionare MIRCEA AVASILOAIE MIRCEA AVASILOAIE Buna ziua ,am 55 de ani ,am lucrat 23 de ani,la grupa 1,dar sunt si subofiter in rezerva ,as intreba nu pot benificia de pensie daca nu am fost activ decit in ... (vezi toată discuția)
Pensionarea anticipata partiala a politistilor tudu tudu Stimata doamna/omnule avocat Ma numesc Bour Tudorel, sunt din Bacau, str. Republicii nr. 1, sc. F, ap. 11, am fost politist, am 40 ani, iar in present sunt ... (vezi toată discuția)
Se considera armata (1973-1974) la pensie? StefanL1 StefanL1 Intre 08.iunie.1973 si 31.oct.1974 am fost militar in termen la UM din Constanta. Arma geniu, constructii industriale. Am lucrat pe santier, unitatea militara ... (vezi toată discuția)