avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Se considera armata (1973-1974) la pensie?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Se considera armata (1973-1974) la pensie?

Intre 08.iunie.1973 si 31.oct.1974 am fost militar in termen la UM din Constanta. Arma geniu, constructii industriale.
Am lucrat pe santier, unitatea militara a fost platita de MFA, a platit CAS statului, iar noi primeam o solda lunara.
Munca prestata pe perioada stagiului militar si contributiva la sistemul de pensii e considerata vechime in munca si poate fi luata in considerare la pensionarea anticipata?
Ultima modificare: Vineri, 31 Octombrie 2014
StefanL1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:40, 4 Noiembrie 2014
Perioada e stagiu militar obligatoriu este asimilata stagiului de cotizare la pensie si se ia in calcul numai la pensia pentru limita de varsta si la pensia de invaliditate.
Sa fiu mai explicit. Eu am lucrat pe santiere in armata, unitatea era retribuita de ministerul constructiilor industriale si cum pentru orice suma retribuita s-a platit bugetului CAS eu cred ca este perioada contributiva la sistemul de asigurari sociale pe atunci.

Ma gandesc ca se poate face o diferentiere intre stagiul militar sub arma si cel petrecut la munci si ca acest stagiu sa ne fie considerat vechime in munca sau ne considera militari in termen si atat, indiferent de specificul armei?
Pentru un raspuns competent si oficial va puteti adresa direct Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP), pe e-mail, la: petitii.sesizari@cnpas.org

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta t t Hristos a inviat.Ma adresez in numele tatalui meu care la sfarsitul lunii aprilie a iesit la pensie pentru limita de varsta.In anii 1973-1974 a lucrat in ... (vezi toată discuția)
Stagiul militar in cadrul unei unitati militare de munca jordas jordas As vrea sa stiu ca daca ,am efectuat armata in cadrul unei unitati militare de munca,UM 1755 Galati,unde am avut SALARIU sau o forma se retribuire, depus pe ... (vezi toată discuția)
Pensie la cerere deana deana Buna seara. As dori sa aflu daca pot iesi la pensie , la cerere ? Am 52 ani , 11 ani in campul muncii si am facut cerere pt crestere copil pt ambii copii , in ... (vezi toată discuția)