avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program redus impus
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program redus impus

Buna ziua !
Lucrez la o firma de distributie firma ce este pe profit si pentru a platii
mai mici taxele catre stat a gasit solutia de a injumatatii programul de lucru si salariile angajatilor #-o
Rugamintea mea este de a ma lamurii aceasta solutie este legala si cum se procedeaza pentru a nu se afecta Somajul, pensia concediu si celelalte drepturi de care poate beneficia angajatul, cuantumul de salariu in functie de salariul minim pe economie.
Va multumesc pentru intelegere.
Cu stima Vladaia Alexandru.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 10:34, 26 Februarie 2010
Nu este legal. Este o modificare a unei clauze din CIM si care se poate face numai cu acordul partilor prin incheierea unui act aditional.
Sigur ca veti fi afectati de aceasta reducere. Pentru a nu se afecta somajul, pensia concediu si celelalte drepturi trebuie sa aveti CIM cu program normal de lucru.
Faceti o sesizare la ITM.
Art. 102. - (1) Contractul individual de muncă cu timp parţial cuprinde, în afara elementelor prevăzute la art. 17 alin. (2), următoarele:
a) durata muncii şi repartizarea programului de lucru;
b) condiţiile în care se poate modifica programul de lucru;
c) interdicţia de a efectua ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate preveniri i producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.
(2) În situaţia în care într-un contract individual de muncă cu timp parţial nu sunt precizate elementele prevăzute la alin. (1), contractul se consideră a fi încheiat pentru normă întreagă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca cu timp partial - rog un raspuns teodora27 teodora27 ESTE LEGAL CA UN SALARIAT CARE ARE CONTRACT DE MUNCA CU TIMP PARTIAL SA LUCREZE SI SAMBATA??? (vezi toată discuția)
Reducerea timpului de munca missbeauty missbeauty In calitate de angajator, sperand ca situatia grea in care ne aflam este temporara, nu doresc sa reduc din personal. In schimb as dori sa stiu daca este legal ... (vezi toată discuția)
Angajare minor cim part-time Gepetto25 Gepetto25 Buna ziua! Va rog un sfat, doresc sa angajez un minor de 17 ani cu norma de 4 ore si am urmatoarea nelamurire cu privire la prevederile care trebuie sa le ... (vezi toată discuția)