avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Angajat strain-UE, nerezindent in Romania
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Angajat strain-UE, nerezindent in Romania

Lucrez la o firma din Romania, si am angajat cu contract individual de munca, inregistrat la ITM, un cetatean ungur, nerezident in Romania, sa desfasoarea activitate salariala in Ungaria (gaseste clienti si comunica comenziile)
Precizez ca nu i se poate elibera CNP-provizoriu de catre Biroul de imigrari si nici NIF- de catre Ad. Fin., [b]deoarece nu are rezidenta in Romania.
Nu s-a solicitat formular E-101 ptr ca nu este nici "detasat", nici "lucrator migrator"
Conform Conventiei incheiate de Romania cu Ungaria privind evitarea dublei impunerii, impozitarea drepturilor salariale se face in Ungaria, tara unde are domiciliul si unde isi desfasoara activitatea permanenta.
Intrebarea mea este: unde platesc contributiile sociale, respectiv: CAS-ul, santatea si somajul, avand in vedere ca trebuie sa beneficieze de toate drepturile unui angajat roman.
Precizez ca am incercat sa-l declaram la institutiile abilitate si nu am reusit sa-l inregistram fara CNP-provizoriu sau NIF si nimeni nu ne-a oferit vreo informatie concludenta, deoarece, chiar daca ii facem rezidenta in mod formal, nu ne intereseaza sa beneficieze in Romania de aceste drepturi, ci in Ungaria, unde locuieste si lucreaza.
Va multumesc anticipat pentru orice ajutor.

Alte discuții în legătură

Ajutor Nikosia Nikosia Lucrez la o firma din Romania, si am angajat cu contract individual de munca, inregistrat la ITM, un cetatean ungur, nerezident in Romania, sa desfasoarea ... (vezi toată discuția)
Societate cu sediul in ungaria care presteaza servicii de curatenie in romania Frantzy16 Frantzy16 Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu informatii referitoare la ce conditii legale trebuie sa indeplineasca o societate cu sediul in Ungaria care urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Angajare cetatean ue si detasare in alta tara ue miruna82 miruna82 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: o societate doreste angajare unui strain, cetatean UE. Conform OUG 102/2005, acesta in termen de 3 luni de ... (vezi toată discuția)