avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Societate cu sediul in Ungaria care presteaza ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Societate cu sediul in Ungaria care presteaza servicii de curatenie in Romania

Buna ziua,

Ma poate ajuta cineva cu informatii referitoare la ce conditii legale trebuie sa indeplineasca o societate cu sediul in Ungaria care urmeaza sa efectueze (in baza uni contract de prestari servicii) in Romania servicii de curatenie timp de 12 h , 1 zi pe saptamana?
Trebuie sa aiba NIF? Trebuie sa declare persoanele ce intra in tara sa efectueze serviciile?
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Palaghia , Contabil 15:45, 15 Februarie 2021
In primul rand la societati nu vorbim de NIF, ci de CIF. Apoi, daca serviciile de curatenie au loc in legatura cu un imobil, atunci din perspectiva TVA locul prestarii este in Romania, societatea din Ungaria putand desemna pe beneficiarul din Romania, persoana impozabila presupun, sa plateasca TVA in paza art. 307 alin. 6 sau sa se inregistreze in scopuri de TVA in Romania,
Firma din Romania trebuie sa solicite certificat de rezidenta fiscala firmei din Ungaria in vederea aplicarii Conventiei pentru evitarea dublei impuneri.
Dat fiind caracterul relativ ocazional al prestatiei de servicii, nu stiu sa existe obligatia declararii persoanelor fizice din p.d.v. fiscal. Asadar, salariatii unguri nu trebuie sa se inregistreze cu NIF in Romania.
Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2021
Alexandru Palaghia, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor Nikosia Nikosia Lucrez la o firma din Romania, si am angajat cu contract individual de munca, inregistrat la ITM, un cetatean ungur, nerezident in Romania, sa desfasoarea ... (vezi toată discuția)
Angajat strain-ue, nerezindent in romania Nikosia Nikosia Lucrez la o firma din Romania, si am angajat cu contract individual de munca, inregistrat la ITM, un cetatean ungur, nerezident in Romania, sa desfasoarea ... (vezi toată discuția)
Servicii intracomunitare - intreprinzator privat neinregistrat in scop de tva pe pe Intreprinzator privat (inregistrat la Registrul intreprinzatorilor privati din Ungaria) incheie un contract de mandat comercial cu o societate A din ... (vezi toată discuția)