avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... procura administrare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

procura administrare

este valabila o procura data de un adm asoc unei alte pers din afara soc -srl-,fara acordul celuilalt adm-asoc.?
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 20:46, 26 Februarie 2010
daca actul constitutiv se prevede ca administratorii conduc societatea unul dintre ei nu poate delega administrarea catre un tert.
cass4 a scris:

este valabila o procura data de un adm asoc unei alte pers din afara soc -srl-,fara acordul celuilalt adm-asoc.?


Legea societatilor comerciale, la art. 71 spune urmatoarele:

(1) Administratorii care au dreptul de a reprezenta societatea nu il pot transmite decat daca aceasta facultate li s-a acordat in mod expres.
(2) In cazul incalcarii prevederilor alin. (1), societatea poate pretinde de la cel substituit beneficiile rezultate din operatiune.
(3) Administratorul care, fara drept, isi substituie alta persoana raspunde solidar cu aceasta pentru eventualele pagube produse societatii.

Prin urmare, legea interzice administratorilor care reprezinta societatea sa delege sau sa transmita acest drept, in lipsa unui acord in acest sens, exprimat prin actul constitutiv/ HAGA (art. 71 alin. (1) LSC) .
Interdicţia de transmitere a dreptului de reprezentare priveste atat delegarea dreptului de reprezentare catre persoane straine de societate, cat si catre persoane din cadrul societatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in nulitate rebecaiban rebecaiban de la inceput doresc sa va specific ca vreau sa imi pritejez asociatul A. eu detin 90 %, iar el 10&.administrator era persoana x.La o cumparare de imobile, ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pt a reprezenta sc mihamagda mihamagda Buna ziua , Am o societate in care sunt asociata 50% . Amandoi administratori . Pot imputernici o terta persoana pentru a reprezenta soc in locul meu in ... (vezi toată discuția)
Predare soc.com. datacom datacom Buna ziua.Am fost asociat unic si administrator al unui srl. In febr.2010 am facut la notariat un acord si o procura speciala prin care - imputernicesc cu ... (vezi toată discuția)