avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Faliment
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Faliment

Ce sanse sunt ca dupa inchiderea procedurii falimentului, unui administrator sa i se deschida un dosar de raspundere a membrilor organelor de conducere? Si daca este legal un astfel de proces. Multumesc
Cel mai recent răspuns: toros65 , utilizator 13:05, 12 Martie 2010
Buna seara.
Atragerea raspunderii administratorilor a fost ceruta de catre creditorii soc. prin lichidatorul judiciar desemnat de instanta in dosarul de insolventa ?Este important de stiut ,daca puteti sa dati mai multe detalii ca sa putem raspunde in cunostiinta de cauza.
Cu respect,Alexa...
Sa ma explic. Societatea a intrat in faliment. Inainte de faliment s-a facut un contract de cesiune. Dupa inchiderea procedurii de faliment s-a deschis actiune de raspundere a membrilor organelor de conducere impotriva noilor administratori. Acest lucru s-a petrecut dupa cateva zile de la inchiderea procedurii. M-ar interesa daca mai poate fi in acest caz antrenata si raspunderea fostului administrator. Mai multe amanunte nu cunosc. Multumesc
Dupa inchiderea procedurii de faliment s-a deschis actiune de raspundere a membrilor organelor de conducere impotriva noilor administratori. Acest lucru s-a petrecut dupa cateva zile de la inchiderea procedurii

Ceea ce spuneti nu are baza legala .
Atragerea raspunderii patrimoniale a fostilor adm in conformitate cu art 138 din lege se poate face doar in cadrul procedurii de faliment . Nu dupa inchidere!
Multumesc pt raspuns. Realitatea este cea pe care am descris-o eu. Exista posibilitatea ca raspunderea patrimoniala sa fi fost ceruta in raportul final? Si daca da, ce cai de atac sunt?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate radiata din registrul comertului aleodor27 aleodor27 Printr-o hotarare judecatoreasca s-a dispus inchiderea procedurii insolventei unei societati si radierea sa din registrul comertului. Se mai pot recupera ... (vezi toată discuția)
Atragerea raspunderii asociatilor, este posibila?????? carm97 carm97 Sunt asociat intr-o firma cu un procent de 3%. Nu am luat dividente niciodata si nici nu m-am ocipat vreodata de firma respectiva. Firmei i s-a deschis ... (vezi toată discuția)
Cerere in procedura insolventei alexa231980 alexa231980 buna ziua imi poate cineva explica cum se poate introduce o cerere de atragere a raspunderii membrilor organelor de conducere ( art. 138 din legea 85/2006) ... (vezi toată discuția)