avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am nevoie urgent de un raspuns
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am nevoie urgent de un raspuns

suntem in divort iar copilul este la sot si nu imi da voie sa il vad, cum as putea sa il iau de acolo si sa stea cu mine pe durata divortului?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:34, 27 Februarie 2010
Formulati cerere de ordonanta presedintiala pentru incredintarea minorului,actiune care are caracter de urgenta si de vremelnicie,pana la ramanerea definitiva a hotararii de divort,care in capatul de cerere privind incredintarea copilului va solutiona aceasta problema .
Cererea de ordonanta presedintiala,trebuieste dovedita cu interogatoriu,acte,martori si ancheta sociala,care se va pronunta asupra conditiilor de crestere si educare oferite de parinti.
Minorul daca are 10 ani va fi audiat in Camera de consiliu pentru a -si exprima dorinta caruia dintre parinti urmeaza sa fie incredintat.
Daca nu aveti cunostinte juridice -si aveti posibilitati-ar trebui sa anagajati un avocat pentru a va sustine cauza,atat in odonanta presedintiala,cat si in divort

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori cristinasinziana cristinasinziana care sunt actele necesare intocmirii dosarului de divort cu minori?in urma casatoriei au rezultat doi copii.casa in care noi locuim apartine mamei mele,si as ... (vezi toată discuția)
Divort-copii minori michaell 14 michaell 14 buna ziua! sunt tatal a doi copii minori, unul de 3 ani si celalalt de 12 ani acum 2 saptamani am primit citatie ,sotia deschizand proces de divort iar ... (vezi toată discuția)
Divort jolie1 jolie1 va rog sa ma ajutati!!!as vrea sa divortez de sotul meu dar mi e frica sa nu imi pierd copilul deoarece el ma ameninta ca daca intentez divort imi va lua ... (vezi toată discuția)