avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... SOLICITARE .. PROTECTIA COPILULUI !!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

SOLICITARE .. PROTECTIA COPILULUI !!

Am solicitat interventia si sprijinul Dir. Gen . Asistenta Sociala si Protectia Copilului pentru consilierea mamei si fiicei mele privind respectarea unui program vizita minor (castigat in justitie !)
Raspunsurile si eficacitatea acestora este .., si a fost ...0(NU S-AU IMPLICAT DELOC !!!), raspunzandu-mi evaziv si prin referiri la legi ....imaginare si fara o mentiune ....!!!
Doresc actionarea acestei institutii in justitie , este in alt judet !!
ACTIUNEA JUDECATOREASCA O POT INTRODUCE IN JUDETUL UNDE AM EU ...DOMICILIUL ?????
Va multumesc !!
Cel mai recent răspuns: KENNSO , utilizator 03:00, 6 Martie 2010
Buna ziua !
In conformitate cu prevederile legii 272/ 2004 actualizata si a c.p.c., competenta revine tribunalului de la domiciliul copilului sau cel din resedinta judetului respectivei institutii.
Cu stima !
1. In primul rand trebuie stabilit care este natura actiunii dumneavoastra pentru ca in functie de aceasta natura urmeaza sa stim daca se aplica regulile din procedura civila obisnuita sau regulile din procedura contenciosului administrativ.
2. In opinia mea, chiar daca exista un refuz de a indeplini un act, nu este vorba despre contencios administrativ in intelesul pe care acesta il are in Legea nr. 544/2004 (actul care se refuza nu era susceptibil sa nasca, sa modifice ori sa stinga un raport juridic de drept administrativ).
3. Din cele de mai sus urmeaza ca singurul temei al raspunderii DGASPC ar sta in obligatiile ce-i incumba acestei institutii potrivit normelor din legile speciale si eventual art. 998-999 Cod civ. (daca in urma acestei inactivitati ati suferit un prejudiciu).
4. Foarte sincer si transant va scriu ca, in umila mea opinie, nu aveti deloc sanse dar lipsa de sanse reale nu m-a impiedicat nici pe mine uneori sa actionez atunci cand am crezut ca actiunea e mai importanta decat rezultatul. Asadar nu sunt un bun sfatuitor in aceasta privinta.
dixit
In primul rand, daca in mod repetat si intentionat nu vi se respecta dreptul de vizita si implicit cel de a avea legaturi cu minorul, puteti face o plangere penala (la politie sau la parchetul domiciliului paratei), pentru infractiunea prev. de art.307 al.2 C.pen. Inceperea urmaririi penale se face la plangerea prealabila a persoanei vatamete, iar impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
In legatura cu aspectul mentionat de dvs., depinde ce fel de actiune vreti sa intentati. Daca este vorba tot de o actiune penala, pt. infractiunea de abuz in serviciu impotriva intereselor persoanelor (art.246 C.pen.), atunci puteti face plangerea si la parchetul de la domiciliul dvs. Este obligatorie existenta intentiei ca forma a vinovatiei, pentru existenta infractiunii. De aceea trebuie sa aveti probele necesare dovedirii acesteia fara echivoc.
Daca este vorba de actiune in instanta civila, pentru obligarea la intocmirea unui act, atunci instanta este cea de la sediul paratei.
Iar daca este vorba de anularea sau modificarea unui act emis de Dir. locala, atunci cererea trebuie indreptata catre instanta de contencios administrativ de la sediul paratei. (Tribunalul Judetean sau al Municipiului Bucuresti, dupa caz)
Daca este vorba de Directia Generala insasi, ca organ central al acestei autoritati (iar nu o Directie locala a acesteia), atunci instanta competenta este Curtea de Apel de la sediul paratei.
Va multumesc tuturor pentru lamuririle si raspunsurile oferite !!!
Aceste institutii ca si multe altele , mananca banii nostrii fara a avea o eficienta !!!!..mai grav este psihicul unui copil .
......Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului - are valoare ....,,0" pentru aceste institutii ca si pentru multe altele ..!!!
Va multumesc inca o data !!!
Cu respect !!!
Va ofer o solutie :

In cazul in care ,apar obstructionari ori interziceri de a lua legatura cu propriul copil ,va sfatuiesc sa aratati buna credinta a tatalui (adica dv.) prin depunerea unei sume modice lunar intr-un cont pe numele copilului.

Cand copilul va implini varsta de 14 ani -si este obligat sa aiba Carte de Identitate - faceti tot posibilul si cautati copilul la scoala .
In prezenta directorului scolii,sa aveti o discutie comuna cu fiul/fiica dv. in care sa-i redati povestea interdictiei de a fi avut intalniri lunare macar.

Dovediti ca v-ati gandit la viitorul copilului prin prezentarea contului lunar depus -ca argument solid-.

P.S:-" Un copil are nevoie-in fapt-de ambii parinti-pentru o crestere si educatie in armonie si intelegere !
Avand in vedere faptul ca,in anumite situatii,copii sunt inlaturati de unul din parinti - ca o forma de razbunare personala - si nu realizeaza ca acel copil traieste o trauma intensa pentru toata viata .
Cand intervin in viata asemenea situatii ale neantelegerilor dintr-o familie cu urmasi ,cred ca cel mai indicat ar fi ca sa rezolve situatiile conflictuale -in primul rand -parintii copilului - si nu sa apeleze la strategia razbunarii - intrucat nu va realiza absolut nimic definitiv....din contra....acest gen de frustrari aduse unui copil pana la majorat ,poate fi in detrimentul parintelui "dictator" care a interzis ori a incercat sa rupa o legatura de sange / nativa .


morala:-"Sangele apa-nu se face " -in relatia parinti copii (indiferent de rautate ori alte cai de a se incerca distrugerea unei familii .

Succes in medierea cauzei mentionate ca subiect !

rodica_post

Alte discuții în legătură

Dreptul copilului sdc8420 sdc8420 toata lumea vb de dreptul tatalui si dreptul mamei cand este vorba de un divort . haideti sa nu mai fim egoisti si sa vb de drepturile copilului deoarece si ... (vezi toată discuția)
Exercitarea autorității părintește exclusive Emiliano12 Emiliano12 Prin exercitarea autoritatii părintesti exclusive celalalt părinte își pierde dreptul de a avea contact cu copilul sau cind si cum dorește? (vezi toată discuția)
Se poate ca bunica să mă dea în judecată pentru program de vizită? rotatiudianaandreea rotatiudianaandreea Buna ziua, Mi-a murit soțul in urma cu 2 ani jumate. Eu locuiesc cu fetița mea in casa părinților mei, Bunicii ei ei s-au mutat intr-un sat in apropiere ... (vezi toată discuția)