avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu banca.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu banca.

Am folosit pt depozit de economii la banca, un cont deschis mai vechi, al carui titular era tatal meu, iar eu si mama mea, imputerniciti. Tatal meu a decedat, iar sumele existente in cont, sunt depuse dupa data decesului sau. Deoarece nu am operat modificari in cont o perioada mai lunga, el sa transformat in ceva ce bancile numesc "dormant". Acum cand vreau sa retrag sume din cont, banca nu imi permite ca imputernicit, spundu-mi ca trebuie sa fac succesiune dupa tatal meu. Eu si mama mea, am facut succesiune pt apartament dupa decesul tatalui meu, ca unici mostenitori, dar acum nu mi se pare corect sa mai platim sume la notar, pt a putea dispune de bani care ne apartin exclusiv si care nu fac obiectul unei mosteniri. Ne poate ajuta cineva cu niste sugestii?:sorry:
nu exista alta optiune decat sa faceti dovada ca banii au fost edepusi dupa deces si ca dvs aveti calitatea de succesor al tatalui dvs cu certificatul de mostenitor.. eu zic ca e suficient si numai trebuie facut un supliment la certificat pentru sumele depuse in cont
Dovada exista in baza de date a bancii, iar in certificatul de mostenitor aparem eu si mama mea, ca unici mostenitori, fara renuntatori sau straini de succesiune, conf art 700 C.civ.
Sper sa fie suficient. Daca nu va fi, voi reveni cu detalii.
Va multumesc.
Desi am facut dovada ca sunt succesor al tatalui meu cu certificatul de mostenitor si am declarat ca banii sunt depusi de subsemnatul, dupa data decesului sau, dovada existand in baza de date a bancii si avand si eu cateva chitante doveditoare, juristul unitatii imi spune ca trebuie sa merg la notar si sa fac o suplimentare la acest certificat, in care sa fie stipulata expres si suma de bani, existenta in cont. Evidenta este usor de vazut, chiar si de catre un copil , dar juristul unitatii, nu o recunoaste. Persoana sa este cea care impiedica eliberarea banilor, cautand temeiul legal in directie gresita.
Poate cineva sa-mi indice, care ar fi caile de atac cele mai eficiente, pt o rezolvare cat mai rapida a situatiei? Solutia cu notarul nu-mi convine, pt ca banii pt plata comisionului ar fi echivalenta cu. dobanda pe doi ani.
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2010
Visco, utilizator
Ati fost indrumat in mod corect de catre juristul bancii.
Cum dovediti faptul ca acea suma face parte din activul mostenirii, altfel decat printr-un supliment la certificatul de mostenitor?Daca tatal dvs. a gratificat cu acea suma, o alta persoana, printr-un act (autentic) de donatie?
Faptul ca ati depus o suma de bani in acel cont, dupa decesul tatalui dvs., nu are nici o relevanta d.p.d.v. juridic.Se presupune faptul ca suma depusa se cuvenea "de drept" autorului dvs. sau/si mostenitorilor...putea fi, de exemplu, un imprumut pe care dvs. l-ati returnat...
Inteleg inconvenienta dvs. privind aceasta solutie legala, dar alta solutie nu exista...sau daca ar exista, cu siguranta nu ar fi legala...zic eu...
Poate ca un alt coleg ar putea sa va ofere o alta solutie legala, nu stiu!Posibil, nu? :)
Va multumesc mult pt raspunsul dvs. Daca o sa am noroc, poate mai primesc si alte puncte de vedere.:">

Alte discuții în legătură

Imputernicitii avea dreptul sa retraga banii de contul tatalui meu decedat? cioatamircea cioatamircea Tatal meu a avut cont .La suma depusa a avut cum este normal imputernicit.Dupa decesul tatalui meu imputernicitii mai aveau dreptul sa scoata bani? Editat ... (vezi toată discuția)
Supliment certificat de mostenitor Visco Visco Dupa decesul tatalui meu, am solicitat la notar deschiderea masei succesorale, in urma careia sa emis un certificat de mostenitor din care reiese ca eu si ... (vezi toată discuția)
Depozit la o banca, mostenire olga2011 olga2011 un prieten de-al meu are citeva depozite in lei la o banca., ar dori ca dupa decesul lui aceste sume de bani sa nu faca obiectul succesiunii sa-i lase ... (vezi toată discuția)