avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea

Eu am inteles ca in termen de 6 luni trebuie mers la notar si declarat decesul ,si sa ne inregistram toti mostenitori,daca unul din mostenitori nu e trecut pe lista am inteles ca se numeste renuntare tacita si pierde.Va rog lamuriti-ma.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 01:05, 1 Martie 2010
Eronata interpretarea dvs
Decesul nu trebuie declarat la notar .
Notarul eventual va poate informa si poate intocmi documentele de succesiune,in situatia consensului asupra impartirii masei succesorale
Termenul legal pentru dezbaterea succesiunii este de 6 luni de la deces.Pentru a nu fi considerat strain de succesiune, mergeti in acest termen la un birou notarial si dati o declaratie de acceptare expresa a succesiunii, declaratie care va fi inregistrata in RNOS (Registrul Notarial de Optiuni Succesorale).
Renuntarea trebuie sa fie expresa. Adica in scris.
Chiar daca au trecut mai mult de 6 luni de la deces, se poate dezbate succesiunea, poate s-au facut acte de acceptare tacita - de exemplu mostenitorii locuiesc in imobilul care face parte din masa succesorala, sau au instrainat bunuri sau le-au inchiriat etc.

Mergeti la notar si dati declaratii de acceptare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la succesiune cris_sa cris_sa Buna ziua, am o intrebare referitoare la renuntarea la succesiune in urma mamei decedata pe 23 feb 2010. am inteles ca daca in termenul de 6 luni de la ... (vezi toată discuția)
Renuntare mostenire olympya olympya buna ziua. va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste o renuntare. Tatal meu a murit acum 5luni.Mama mea vitrega a renuntat la mostenire facand o declaratie de ... (vezi toată discuția)
Succesiune andreeapa andreeapa Hristos a Inviat! In urma decesului tatalui meu am inteles ca in termen de 6 luni trebuie sa accept succesiunea. Acest lucru am inteles ca se face printr-o ... (vezi toată discuția)