Problema mea este urmatoarea: tatal meu a murit in urma cu 7 ani. Mama si-a gasit pe altcineva care s-a mutat in apartamentul ei si al tatalui. Suntem 2 surori si nu am facut succesiunea. Bineinteles ca au inceput discutii din partea concubinului: mama poate sa vanda apartamentul fara voi, poate sa faca ce vrea, a inceput sa repare prin casa, etc.
Intrebarea mea: poate mama sa ne scoata de la succesiune? Ce drept are concubinul (cu care este de vreo 5 ani) la bunuri? Dar daca se casatoresc cu acte?
Multumesc anticipat!
dezbateti succesiunea, faceti un act de partaj de preferat dvs sa ramenti cu nuda proprietate, iar mama cu un drept de habitatie viagera.
acest drept se va stinge la decesul mamei dvs.
Revin cu o intrebare referitoare la succesiune: am citit undeva ca, daca nu accept (fac act la notar) succesiunea in termen de 6 luni de la moartea tatalui, "dreptul de a accepta sau de a renunta se prescrie, succesibilul devenind strain de succesiune". Adica mama ma poate scoate de la succesiune daca nu am acel act? Imi cer scuze dar gasesc informatii contradictorii...
Apartamentul este in Piatra-Neamt. Unde pot sa intreb daca s-a deschis sau nu succesiune (am inteles ca la Camera Notarilor Publici dar nu stiu unde, in Buc sau Piatra Neamt) sau, mai bine pot sa intreb undeva care este starea juridica a apartamentului?
Daca mama ii face testament concubinului noi mai avem drept de mostenire asupra partii ei? Am citit ca exista si mosteniri care nu sunt testamentare. Aici este cazul?
Succesiune.
catalin_az02
Bunaziua, scriu in speranta de a primi un eventual raspuns obiectiv, cu multumiri anticipate.
deci problma este urmatoarea.
in perioada cand eram minor, in ... (vezi toată discuția)
Succesiune
VioricaC
Buna seara,
Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii.
Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie.
Si eu sunt casatorita
Ambii ... (vezi toată discuția)