avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general tichete cadou oferite de sindicate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

tichete cadou oferite de sindicate

care este regimul fiscal al tichetelor cadou oferite de sindicate membrilor de sindicat? am intalnit pareri diverse pornind de la faptul ca nici sindicatele nu au calitatea de angajator nici membrii sai nu sunt angajati .
multumesc!
tichetele cadou, pana la valoarea de 150 lei/persoana, oferite de catre sindicat membrilor sai cu ocazia craciunului se impoziteaza?
multumesc mult!
Ultima modificare: Luni, 1 Martie 2010
popica1941, utilizator
Cel mai recent răspuns: 3mirelami , utilizator 09:08, 12 Martie 2012
Va intereseaza pentru inregistrarea lor in contabilitatea sindicatului ?
Acelasi regim cu al cadourilor facute de Craciun. In mod normal fiscalitatea nu are ce cauta cand este vorba de activitatea neeconomica a sindicatelor.
ma intereseaza daca tichetele cadou, pana la 150 lei/persoana, acordate de sindicat membrilor sai cu ocazia Craciunului, Pastelui, etc, sunt impozabile!
Stiu ca discutia este veche dar ma intereseaza si pe mine. In ce art din codul fiscal scrie ca activitatea fara scop patrimonial (neeconomica) a sindicatului nu este fiscalizata? In cazul de fata persoanele fizice care primesc aceste tichete de ce (pe ce baza) ar fi exceptate de la art 78 alin 2 din codul fiscal? si normele metodologice:
152. În aplicarea art. 78 alin. (2) din Codul fiscal, în această categorie se includ, de exemplu, următoarele venituri realizate de persoanele fizice:
- tichetele cadou acordate persoanelor fizice în afara unei relaţii generatoare de venituri din salarii;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sindicat elenaoana elenaoana Pot fi date tichete cadou membrilor cotizanti ai unui sindicat, in conditiile in care Sindicatul nu este angajator, cum prevede Legea 193/2006? (vezi toată discuția)
Tichete cadou elyss elyss Buna ziua Tichetele cadou oferite salariatilor pentru Paste se impoziteaza? Valoarea este de 150 lei / salariat. Limita de 150 lei neimpozabila este pentru ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou vornicuelena vornicuelena Este corect daca se dau tichete cadou la salariati cu ocazia Craciunului in valoare de 150 ron neimpozabil? Pot fi acordate si in suma mai mare cu conditia sa ... (vezi toată discuția)