avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită girant in imposibilitate de plata
Discuție deschisă în Executare silită

girant in imposibilitate de plata

Am girato pe fosta sotie in anul 2005 pt. achizitionarea a doua telefoane mobile de la o firma x in valoare de 2700.00 lei, am platit cateva rate la inceput iar apoi nu am mai putut plati, de atunci nu am primit decat 2 instiintari de plata, datoria la care sa ajuns in momentul de fata este de 22300.00lei. Am primit citatie si eu si fosta sotie acasa, i-am spus acesteia sa se duca acolo unde a facut acest contract de vanzare -cumparare si sa ajunga la o intelegere cu firma respectiva ,sa achite suma de 2700.00 lei, dar ea refuza sa achite pe motiv ca nu are bani, eu momentan locuiesc cu parintii nu am servici fiind student si nu detin bunuri pe numele meu,vreau sa va intreb ce mi se poate intampla eu fiind in imposibilitate de a achita acesti bani, se poate transforma acest dosar civil in unul penal? Fosta sotie are un prenatal de 2500.00 lei si o pensie alimentara pe care o platesc eu de 150 lei. Vreau sa va intreb cum trebuie sa procedez? Va multumesc #-o#-o:help: Mentionez faptul ca data scadentei ratei este 14.12.2009, stiu ca datoria se prescrie la 3 ani de la data scadentei ratei, este adevarat? Cei de la firma respectiva au solicitat ca sa platesc si cheltuieli de judecata si ca judecata sa se poata face si in lipsa, deci contractul a fost facut pe o perioada de 4 ani de-asta nu stiu s-a prescris intradevar datoria,? iar citatia emisa pe numele meu a fost emisa la 16.02.2010?:hm::help::help:
Ultima modificare: Luni, 1 Martie 2010
visinescu iulian, utilizator
Va rog frumos sa-mi raspundeti si mie,deci data scadentei contractului este 14.12.2009, contractul de vanzare-cumparare a fost facut la 16.12.2005, este prescrisa datoria sau nu?? Am fost la tribunal sa studiez dosarul si la dosar sunt: copie contract, somatia de plata si o situatie restante client! Am cerut sa fac o cerere prin care sa invoc exceptia prescriptiei asa cum mi--ati cerut dar mi sa spus sa merg la judecatorul de serviciu ca nu pot depune cererea la Registratura#-o#-o#-o
Buna ziua,
Trebuia sa mergeti cu cererea la Judecatorul de serviciu, care va punea viza de primire si dupa "regulile respectivei instante", fie va oprea cererea fie va indruma spre Serviciul Registratura, pentru a o inregistra.
Cu privire la prescriptie: daca actiunea a fost depusa anterior termenului de 14.12.2009, atunci exceptia este "controversata"...posibil unele rate (incepand cu data de 16.12.2005 sa fie prescrise, altele nu) si cred ca ar putea fi posibil acest lucru.Trebuia sa verificati data primirii cererii de catre instanta (Judecatorul de serviciu...).
Nu aveti ce pierde, oricum, formulati in scris cererea, indicati elementele cauzei (nr. dosar, Tribunal, adresa) invocati apararile pe care le considerati de cuviinta (inclusiv exceptia), semnati-o si o puteti trimite prin posta, scrisoare recomandata cu confirmare de primire, in situatia in care nu doriti sa va prezentati la primul termen de judecata si sa depuneti personal aceasta cerere, in sedinta publica.
Ca sa nu pierdeti termenul pentru depunerea intampinarii, care este un termen de decadere din dreptul de a formula aparari...altele decat cele de ordine publica, puteti solicita in scris, in aceeasi cerere, despre care va aminteam la inceputul discutiei, acordarea unui termen pentru:"lipsa de aparare".:)
Succes!

:):):) Din "nimic", nu puteti pierde "nimic"...dar in urmatorii cativa ani veti fi urmarit de "creditor" si posibil, daca veti dobandi bunuri, sau veti fi salariat sa fiti executat silit (ex. poprire pe salariu, executare silita bunuri mobile-masina etc.)

Obs.:Si va rog nu mai scrieti mesaje consecutive...incalcati Regulamentul de postare.Aveti optiunea editarii ultimului mesaj daca nu a mai postat nici un user dupa ultimul dvs. mesaj.Ceva de genul completarii ultimului mesaj.O sa va sterg unul din mesajele consecutive.:)
Ultima modificare: Miercuri, 10 Martie 2010
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie. Imparatul Imparatul Am o firma. Prin intermediul acesteia, in baza unui contract de vanzare cumparare, am achizitionat un utilaj de fabricat incaltaminte pe banda. Acesta a fost ... (vezi toată discuția)
E-mail amenintare demarare procedura juridica Cipri28 Cipri28 Buna ziua in primul rand, acum in jur de 6 - 7 ani (in 2006 prin octombrie) am achizitionat o camera foto de la magazin prin creditul cu buletinul de la sc ... (vezi toată discuția)
Urgent bucu bucu buna ziua am avut in 2007 un credit la o banca in jur de 1500 lei, am si platit un timp dar de mult timp nu. acum am primit prin tel. un mesaj ca mai am 24 ... (vezi toată discuția)