avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... E-mail amenintare demarare procedura juridica
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

E-mail amenintare demarare procedura juridica

Buna ziua in primul rand, acum in jur de 6 - 7 ani (in 2006 prin octombrie) am achizitionat o camera foto de la magazin prin creditul cu buletinul de la sc nebancara, timp de 2 ani am achitat rata de rata pana am terminat si mi s-a dat o hartie care preciza ca am achitat.De atunci nimeni nu m-a cautat deoarece normal nu aveau de ce pana in 2012 cand primesc un telefon de la firma de recuperari creante cum ca am de achitat o suma de bani (nu imi mai amintesc) dar ce este drept era mai mare decat am dat eu pe aparatul foto eu dadusem vre-o 800 ron si ei mi-au cerut vre-o 1300 ron, i-am intrebat de ce ca am achitat iar ei incercandu-si norocul mi-au supus ca nu am achitat dar daca totusi mentin ca am platit sa fac dovada actului...pe care din pacate nu il mai am de 6 ani nici nu am crezut ca dupa atat timp voi fi sunat ca nu am achitat ratele.

Acum 30 de minute am primit un mesaj (destul de "Profesional") cum ca se demareaza procedura juridica...insa eu ma intreb daca de atatia ani nimeni nu m-a cautat sa ma dea in judecata (pt nimic) cum ar putea sa o faca acum cand dupa cate stiu chiar daca ai avea o datorie si nu este la stat se prescrie in 3 ani (cea de la stat stiu ca in 6 ani).

Va rog frumos sa ma lamuriti ce sanse au acesti camatari (camatari e putin spus deoarece pretind bani care nu li se cuvin) sa ma dea in judecata eventual sa ma execute silit (dar aici nu e cazul pt ca nu am nimic pe numele meu).

Ce ma sfatuiti sa fac sa scap de acesti nenorociti?
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: sorinqk , utilizator 23:15, 14 Octombrie 2013
incercati sa obtineti cat mai multe informatii cu privire la debit si anume: ctr. de credit, scadentarul cu platile efectuate, etc ...

daca ifn-ul mai exista luati legatura cu ei si cereti un exemplar dupa dovada de achitare a creditului.

in ceea ce priveste prescriptia, aceasta se poate intrerupe, in functie de diligentele pe care le face firma de recuperari ...
Problema este ca si cei de la Cetelem spun acelasi lucru ca nu am achitat, de aici ma face sa cred ca nu doar eu sunt in aceasta postura de "tepuit" si cred ca se fac niste mismasuri la nivel mare cu acele credite cu buletinul.Cred ca intai te verifica daca mai ai vre-o dovada a platii, daca ai te lasa daca nu te stoarce de bani.

Precizez ca timp de 6 ani nu m-a dat nimeni in judecata.Deci cum ar putea sa o faca acum?

Rog daca mai este cineva in situatia mea sa posteze aici.
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2013
Cipri28, utilizator
sa va listeze borderoul de plati, cu siguranta au actele contabile, faceti o adresa scrisa cu confirmare de primire.

asteptati at sa va dea in judecata si in functie de materialul probator depus la instanta veti redica exceptia prescriptiei.
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2013
advsys, utilizator
Am gasit aceasta postare la care a raspuns un avocat si care practic spune ca dupa 3 ani nu mai au dreptul sa ma deranjeze:

[ link extern ] /

Vreau sa stiu si acest lucru, daca timp de 5 - 6 ani nu am fost contactat cu privire la aceasta "datorie", mai au dreptul sa ma deranjeze si sa ma hartuiasca telefonic?
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2013
Cipri28, utilizator


Ma poate executa silit daca nu m-au dat in judecata?Deoarece ei ma tot ameninta ca vor veni cu un executor la usa parintilor mei pentru ca acolo am domiciliul, nici macar nu este locuinta mea.
Ultima modificare: Luni, 7 Octombrie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Prescriptia / perimarea executarii silite utilizator nou utilizator nou Am luat un credit de nevoi personale de 10 mii euro de la BRD , far agiranti sau garantii , numai pe baza adeverintei de salar pe care era atunci trecuta suma ... (vezi toată discuția)
Prescriptie credit FLORY1962 FLORY1962 In anul 2006 am luat un credit sub forma de card cu descoperire ce sold pentru nevoi personale. Ratele au fost platite in fiecare luna pina in noiembrie 2008 ... (vezi toată discuția)
Unde pot verifica prescrierea unei creante ? MateescuOlivian MateescuOlivian Va supun atentiei urmatorul caz: In 2006 am accesat un credit imobiliar pe care l-am platit pana in 2011. Apoi creditul a fost declarat [b]scadent ... (vezi toată discuția)