avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... daune morale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

daune morale

Buna ziua,

In luna iulie a anului 2009 am avut un accident cu un individ care a intors pe linia continua si a mutat masina inainte ca politistii sa ajunga sa faca masuratorile , in urma accidentului eu am primit 9 zile de ingrijire de la medicul legist , in luna februarie procurorul a dispus neinceperea urmaririi penale asupra individului , din cate am inteles mai pot sa il dau in judecata pe civil unde am dreptul sa cer daune morale , daca venitul pe membru de familie la mine este sub 800 ron am inteles ca platesc doar jumate din taxa de timbru .
Mentionez ca din anexa 2 reiese fapul ca vinovat de producerea accidentului este individul care a intors pe dunga continua .
Daca cer daune 10000 de euro ce sanse am sa primesc aceasta suma si cam cat ar dura procesul pe civil .

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 09:03, 3 Martie 2010
Avand avocat ales,se presupune ca acesta va aprecia situatia dvs cu practica si va solicita o suma rezonabila aferent prejudiciu cauzat dvs.
Sustinerea valorii solicitate ,se realizeaza in functie de mai multe aspecte ,de activitatea dvs si eventuale neajunsuri cauzate in urma incidentului,de care instanta de judecata va lua act la pronuntarea obligatiilor de plata
Nimeni ,cu buna credinta,nu se poate hazarda sa dea sfaturi sau sa faca"pronosticuri",fara a cunoaste faptele si fara a avea cunostinta despre continutul dosarului.
In masura in care le veti dovedi si in masura in care instanta va aprecia,in aceasta masura, va fi admisa cererea de daune
Pai eu nu stiu ce sa zic despre avocat in prima faza eu unul am impresia ca e cam mare suma si ca o sa platesc taxa de timbru degeaba .

Ca idee despre dosar eu am 9 zile de la medicul legist, o cicatrice (aprox 1 cm ) ramasa pe fata in urma accidentului, cateva cicatrici pe maini (cam 5 mm fiecare) , eram in perioada de proba la un hotel si am pierdut postul , pe langa faptul ca abia zilele astea urmeaza sa primesc banii de la fondul pentru victimele strazii (banii pt reparatie motor) si drept urmare nu mam putut folosi de motocicleta timp de 6 luni de zile.

As dori sa imi spuneti macar cam ce suma cu aproximatie as putea sa cer astfel incat sa si reusesc sa o primesc de la judecator .

Va multumesc pentru amabilitate
ytztm_32 a scris:

As dori sa imi spuneti macar cam ce suma cu aproximatie as putea sa cer astfel incat sa si reusesc sa o primesc de la judecator .

In situatia in care personal sau prin aparator reusiti sa administrati probele care sa justifice valoarea solicitata, instanta de judecata dispune hotararea in cuprinsul careia obliga la plata suma apreciata ca si indestulatoare in raport de gravitatea si consecintele suferintei.
Valoarea daunelor nu le primiti de la judecator ,acesta doar dispune in sarcina partii obligatia de plata
Interventie moderator: Va rog sa continuati sa discutati problema dvs. in cadrul acestui topic. Multumesc!

Gabriela Pintea

ytztm_32 a scris:
Buna ziua ,
As dori sa stiu daca cel cu care am avut accident sia mutat masina inainte sa ajunga politia pentru a face masuratori , acea persoana poate fi cercetata penal sau faptul ca iti muti masina inainte sa ajunga politia (la un accident cu victime) nu constituie fapt de natura penala
Va multumesc

Mihai S.R. a scris:
Este infractiune art.89 alin 2 OUG 195/2002

r.gabi a scris:
Infractiunea de modificare a starii locului accidentului,prev.de art.89 al.2 c.rut.despre care faceti vorbire este sanctionabila cu inchisoarea de la 2 ani la 7 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna otto29 otto29 Vreau sa stiu si eu cate daune morale ar trebui sa cer pt 22 de zile de spitalizare pt. splina scoasa 4 coaste rupte care au cauzat si apa la plamani toate ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pieton iuliana2707 iuliana2707 Buna ziua! numele meu este Iuliana, am 22 de ani si am fost victima unui accident rutier pe trecerea de pietoni pe culoarea semaforului verde. Am fost acrosata ... (vezi toată discuția)
Oferta despagubire GaneaAna GaneaAna Buna ziua Am fost victima unui accident rutier in urma caruia am avut de suferit.Am intocmit un doasar pentru despagubiri la firma de asigurari unde soferita ... (vezi toată discuția)