avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... situatie dificila.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

situatie dificila.

x este si si-a desfasurat activitatea la filiala A din Mures acolo unde isi are si domiciliul insa el figureaza cu postul in centralul societatii la Bucuresti. Acum conducerea societatii vrea sa il puna sa faca naveta Mures-Bucuresti sa se prezinte la lucru la sediul firmei mama acolo unde si figureaza ca angajat. Sau sa il cazeze undeva.
Este normal sa ii ceara asa ceva chiar daca el este angajat in centralul societatii la Bucuresti ...sa ii ceara sa vina de la Tg Mures? Are familie cu probleme si nu poate abandona domiciliul. Exista vreo cale de iesire? El ar vrea sa ramana in continuare la filiala.
Cel mai recent răspuns: dorinv , utilizator 19:29, 1 Martie 2010
Depinde ce are stipulat in contractul de munca, daca are clauza de mobilitate , e posibil (spre ex)
av.antoanelageaman a scris:

Depinde ce are stipulat in contractul de munca, daca are clauza de mobilitate , e posibil (spre ex)


Nu are stipulata nicio clauza de mobilitate.
Deci problema e ca el lucreaza la filiala desi locul sau de munca apare in organigrama dar si in contractul individual de munca, la societatea mama. Distanta insa este imensa pentru naveta iar a locui permanent acolo cred ca nimanui nu i-ar conveni sa-si abandoneze familia. Cum poate ramane in continuare la filiala?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie delicata dorinv dorinv Vreau sa va supun atentiei o problema ce tine mai degraba de dreptul muncii insa am postat-o aici deoarece are legatura cu postul de consilier juridic. O ... (vezi toată discuția)
Cum se poate face transferul școlar fără consimțământul tatălui? CataAlex CataAlex Buna dimineata.Am o dilema din care nu pot iesi singur. Nu sunt implicat direct insa incerc sa imi ajut o buna prietena. Este vorba de o familie(sotii sunt ... (vezi toată discuția)
Lipsa viza flotant - proces-verbal contraventie fulminator fulminator Sa incep cu inceputul. Sunt cadru militar, sergent major, lucrez ca pompier in cadrul ISU Mures. Printre multele funtii care le posed mai am si facultatea ca ... (vezi toată discuția)