soricluj a scris:
Problema este ca ani de zile au mers asa, cu imparteala la mica intelegere, iar acum nu vor sa priceapa faptul ca legea e alta. Mi s-a aruncat in fata ca unii stau de 30 de ani in acest bloc, iar eu care am venit doar de 6 ani, m-am gasit desteapta sa le stric buna convietuire, ca de fapt sunt ultima venita si nu am nici un drept. Nu pot sa obtin o Hotarare a Adunarii Generale, pentru ca nimeni nu o semneaza in forma in care pun eu problema.
Pe de alta parte, Primaria a somat reprezentantii asociatiei sa intre in legalitate, in caz contrar vor suporta "actiunile coercitive prevazute de lege". Pai presedinte nu avem, vicepresedinte sunt eu.
Diseara este programata Adunarea generala.M-am gandit sa accept eu sa fiu presedinte daca nimeni nu vrea, dupa care demit administratorul, angajez unul competent, refac toate calculele si dupa aceea astept sa mi se sparga geamurile sau sa mi se taie cauciucurile.
Apropo, un presedinte poate demite administratorul fara acordul comitetului executiv?
Si inca ceva...Daca statutul si acordul de asociere au fost facute acum vreo 15 ani pe vremea cand era altfel legislatia, nu ar trebui sa fie obligatoriu actualizat? Pentru ca acum, apar prevederi care sunt contrare legii (de exemplu penalitati 0,5% sau cheltuieli cu administratorul si femeia de servici impartite la nr. persoane sau multe altele). De asemenea, in acordul de asociere apar ca membrii persoane care nu mai locuiesc de mult in bloc, iar cele care s-au mutat ulterior in bloc nu figureaza. Eu tin minte ca am facut o cerere sa devin membru al asociatiei atunci cand m-am mutat si am achitat fondul de rulment, dar se pare ca nu s-a operat nimic in acordul de asociere, nu figurez ca membru.
Hotararea adunarii generale trebuie sa respecte limitele legii in vigoare .
Administratorul poate fi demis in conditiile constatarii si consemnarii de incalcari ale obligatiilor contractual prevazute si asumate in raportul incheiat cu asociatia de proprietari
Avand in vedere situatia neclara a sumelor financiare percepute si utilizate,de administrator ,apreciez necesara o verificare a activitatii financiar contabile .
Se impune reactualizarea prevederilor si a persoanelor real existente in imobil
Succes la adunarea generala