avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... restructurare fp
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

restructurare fp

Buna! As vrea sa stiu daca in urma restructurarii (desfiintarii) unei functii publice de executie de referent (contabilitate), in cazul in care institutia nu dispune de o alta functie publica vacanta in vederea redistribuirii celui ce a ocupat aceasta functie, aceasta persoana poate fi redistribuita pe functia contractuala vacanta de casier de care dispune institutia (cu acordul persoanei in cauza, bineinteles). Si daca este posibil trebuie sa sustina un examen in acest sens? Rog baza legala.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 21:30, 2 Martie 2010
Mutarea si redistribuirea se fac "post pe post", adica functie publica pe functie publica si contractual pe contractual...De ce nu face institutia altceva? Sa va transforme postul de FP in contractual, cu avizul ANFP, sustinand ca nu mai indepliniti atributiile de putere publica prevazute in art. 2 la lege si sa defiinteze postul de casier??
Daca situatia nu se schimba, va trebui sa dati concurs - legea 330/2009 - anexa I art. 7.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se transforma un post din contractual in functie publica? care sunt pasii? opopa62 opopa62 Ma numesc Oana Popa lucrez la o institutie bugetara serviciu deconcentrat.Mentionez ca institutia unde lucrez este ordonator tertiar iar ordonator principal ... (vezi toată discuția)
Din personal contractual, functionar public zoard zoard Buna ziua ! Sunt angajat la o primarie comunala, din 2008 referent III, personal contractual, cu un salariu de 648 lei, dupa 1 ian 2010, conform Legii ... (vezi toată discuția)
Transform. post funct. public ghenciu ghenciu Am trimis la ANFP, pt. aviz transformare post Inspector III, in consilier, clasa I,grad asistent, treapta III. Vreau sa stiu care este procedura de urmat dupa ... (vezi toată discuția)