avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Prima de asigurare din contractul CASCO negociata de ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Prima de asigurare din contractul CASCO negociata de asigurator

Am avut o masina asigurata printr-un contract CASCO incheiat cu Allianz, la o suma de cca. 70000EUR, care a fost furata, iar acestia nu vor sa despagubeasca aceasta suma, desi au toate documentele la dosar, intrucat suma li se pare foarte mare in raport cu valoarea de piata actuala a respectivei masini care este de cca. 40000EUR, desi asigurarea CASCO a fost incheiata in 2008 si valoarea de piata a masinii a fost alta, nu vor sa-mi dea nici o informare in scris, nici pentru suma nici pentru nimic, desi au trecut cca. 100zile, in schimb ma asteapta sa le zic cu ce suma sunt eu multumit, adica sa negociem sa-mi dea mai putini banii decat suma din contractul CASCO, ca pe urma vad ei cum recalculeaza prima de asigurare etc. Au acest drept prin lege? Intrucat dumnealor sustin ca da, aruncandu-mi in fata un articol dintr-o lege ce zice ceva de genul: "despagurbirea nu poate depasi valoarea de piata a bunului asigurat la data producerii evenimentului asigurat' si nu gasesc aceasta lege. Rog sa ma ajutati cu un sfat, ca cica altfel ma mai dau si in judecat pentru imbogatire fara just pentru diferenta de 30000EUR. Consider acest lucru un abuz avand in vedere ca eu nu am necociat cu ei pretul primei de asigurare cand le-am solicitat o evaluare si un tarif pentru prima de asigurare.
Cel mai recent răspuns: Ionelus , utilizator 11:49, 3 Martie 2010
Va multumesc pentru sfaturi, din pacate nu cred ca am cum sa va atasez conditiile de asigurare, dar atunci va intreb de ce se mai estimeaza un bun la data la care se asigura si in caz de dauna vedem ulterior valoarea de piata? Contractul de CASCO nu este denumit in continuare contract evident ca are niste conditii dar totodata nu sunt contradictorii, de ce se mai face? Daca tu platesti o prima de asigurare calculata la o valoare data de ei de asigurator si despagubirea o primesti la o valoare mai mica? Si daca nu se intampla nici un eveniment ei erau fericiti ca au incasat o prima de asigurare mai mare si nu aveau nimic de plata si in cazul in care am acum o dauna ma considera un prost, pe care-l joaca ei cum vor, ca au legea de partea lor. Asta este un abuz. Am gasit si articolele in conditiile de asigurare care zic asa: Art. 34. Despagubirea acordata Asiguratului de catre AZT nu poate depasi suma la care s-a incheiat asigurarea, cuantumul pagubei si nici valoarea reala a autovehiculului la data producerii evenimentului asigurat. Art. 34.1. Prin suma la care s-a facut asigurarea se intelege suma asigurata inscrisa in polita, stabilita potrivit prevederilor din prezentele conditii. Mai departe eu consider ca Allianz nu este o societate caritabila si in cazul in care doreau pe romaneste sa mi-o traga ca nu le convenea ceva si mai au si conditiile acelea, nu mai stateau la discutii sa ma cheme la ei sa negociem etc. Imi dadeau direct in scris ca domnule, conform conditiilor de asigurare punctul X, noi te despagubim cu suma Y calculata cu formula Z. Astept o parere, ca oricum chit ca ma judec cu ei nu ma las, ca sunt niste .... ieri cand m-a sunat nenea de la Antifrauda de la ei sa ma intrebe de ce nu am mai venit la negocieri si i-am zis ca vreau sa-mi dea in scris orice vrea sa-mi comunice, in secunda 2 mi-a transtit telefnul in nas, adica chiar nesimtire si obraznicie din partea lor, am ramas vorbind de unul singur la telefon.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concilierea directa Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius O cunostinta a fost victima furtului autoturismului. Autoturismul era asigurat la valoarea de 23320 Euro. In urma furtului s-a deschis dosarul de dauna, iar ... (vezi toată discuția)
Problema casco asiban - furt total alexgh alexgh Buna ziua! As dori sa va prezint urmatoarea situatie: La 20 iunie 2009 i-a fost furata masina prietenei mele (opel astra CC) asigurat la Asiban pt aprox ... (vezi toată discuția)
Plata dauna totala Helfer Helfer Buna ziua. De curand am avut un accident cu autovehicolul care este cumparat cu credit de la o banca. Am asigurare Casco iar masina este asigurata la suma de ... (vezi toată discuția)