avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Institutiile statului in cat timp trebuie sa-ti dea un ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Institutiile statului in cat timp trebuie sa-ti dea un raspuns la o problema ridicata ?

Am depus la secretariatul scolii unde am catedra, un dosar privind reincadrarea pe post conform Ordinului Ministrului Educatiei, nr. 3235 din 09.02.2010. Decizia de incadrare o da directorul scolii cu sau fara aprobarea Consiliului de Administratie si in cat timp ?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 22:44, 2 Martie 2010
Conform OG nr 27/2002,modificata si completata prin L nr 233/2002 termenul de raspuns la petitii este de 30 zile
O.G. nr.27/2002
" ART. 8
(1) Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă.
(2) Pentru soluţionarea petiţiilor transmise, potrivit art. 6^1, de la alte autorităţi sau instituţii publice, termenul de 30 de zile curge de la data înregistrării petiţiei la autoritatea sau instituţia publică competentă.
ART. 9
În situaţia în care aspectele sesizate prin petiţie necesită o cercetare mai amănunţită, conducătorul autorităţii sau instituţiei publice poate prelungi termenul prevăzut la art. 8 cu cel mult 15 zile."
30+15 = 45 zile, maxim :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare marsoi_25 marsoi_25 daca am facut o sesizare la ITM ar trebui sa primesc raspuns ? daca da cam ce perioada ? (vezi toată discuția)
Adeverinta de venit leuca_luminita leuca_luminita Care este termenul legal de eliberare a unei adeverinte de venit eliberata de ANAF. Am depus cererea si ni s-a spus ca va fi gata peste 30 de zile lucratoare. ... (vezi toată discuția)
Raspuns inspectie judiciara danaa1 danaa1 Daca justitiabilul depune o plangere la CSM privind incalcarea legii 303/2004 de catre un magistrat,iar CSM va trimite inspectia judiciara spre cercetare,in ... (vezi toată discuția)