avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlul de proprietate padure composesorat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlul de proprietate padure composesorat

Obtinerea titlului de proprietate
Care este procedura de obtinere a titlului de proprietate pentru suprafata de padure detinuta de Composesorat avand in vedere ca exista o hotarare a Comisiei judetene de fond funciar. De la primarie ni s=a spus ca trebuie facuta intabularea intai si apoi se va elibera titlul. Aici nu imi este in clar stiind ca intabulasrea se face pe baza titlului.
Ultima modificare: Marți, 2 Martie 2010
danaluas, utilizator
Cel mai recent răspuns: danaluas , utilizator 14:19, 3 Martie 2010
dupa hotararea Comisiei judetene trebuie intocmit procesul verbal de punere in posesie si apoi TP.
Dar... pentru procesul verbal de punere in posesie trebuie efectuate masuratori topografice si intocmit planul parcelar, care se receptioneaza de OCPI ( probabil la asta se refereau cei de la primarie) - in practica pt ca primariile sustin ca nu au posibilitatea sa faca aceste masuratori, "proprietarul" plateste topograful care face planul parcelar, etc. si dupa eliberarea TP se (re)fac nasuratorile pentru documentatia de inscriere in CF a titlului de Proprietate.
Ultima modificare: Marți, 2 Martie 2010
Cristian Fara, Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI
Multumesc pentru aceste precizari care imi limpezesc caile de urmat in acest demers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare titlu de proprietate nr. tarla gresita tomaioan tomaioan Buna ziua.Va rog sa ma ajuta-ti cu niste sfaturi.Am primit titlul de proprietate in anul 1996 pentru 4 parcele de teren.In anul 2008 am vandut o parcela de ... (vezi toată discuția)
Proprietate lordionis lordionis Buna ziua. Ce documente sta la baza procesului verbal de punere in posesie al Comisiei locale de fond funciar? (vezi toată discuția)
Tranzactie prin tribunal baranmariana baranmariana tatal impreuna cu fratii sai dupa ce s-au judecat 2ani pentru dezbaterea succesiunii,intr-un final au ajuns la o intelegere incheiata in fata judecatorului ... (vezi toată discuția)