avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Foarte urgent !!!! va rog ajutatima cu un sfat!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Foarte urgent !!!! va rog ajutatima cu un sfat!!

Vreau sa cumpar un apartament cu banii cash dar intreaga suma o voi avea doar peste o luna asa ca m-am inteles cu vanzatorul apartamentului sa-i dau o parte mica din bani ca avans la incheierea precontractului si cand semnam contractul final sa-i dau restul de bani.
Doar ca eu nu as vrea sa pierd acest avans in totalitate daca doamne fereste se intampla ceva si nu-i pot da banii toti intr-o luna....ce clauza sa pun in precontract ca sa fie echitabil si pentru mine si pentru vanzator....
Mentionez ca eu am vandut la randul meu un apartament prin programul prima casa si acolo e mai complicata procedura...dosarul e acum la fondul de garantare si sper ca voi primi banii intr-o luna...
Din câte vedeți ați primit mai multe sfaturi utile, recomandarea mea este, ca împreună cu promitentul-vânzător să apelați la un avocat și nu prin internet și acolo împreună veți găsi soluția cea mai avantajoasă.
Buna ideea lui "ellaw"..... o recomand.....
tudorioan a scris:

Chestia cu avocatii, in orice problema juridica, intra in zona ignorantei! Este punctul meu de vedere... Altfel, este o inflatie de avocati care, in cea mare parte, nu-si respecta meseria pentru care s-au straduit sa invete!

Solutii juridice exista insa adesea sunt ignorate.
In Romania nu este ca in alte state dezvoltate.
Exista un dezechilibru in care banii isi spun cuvantul.
In Romania exista credinta ca cel ce are bani este sef...Parerea mea este ca avocatii se pot distra pe aceasta problema daca vor...si daca pot...

In cazul dat nu ar fi recomandabil un antecontract de vanzare cumparare, dar pot sa fac pariu ca daca se va incheiea un act juridic, antecontract va fi...
Cateodata avocatii nu pot schimba nimic.Oamenii au libertatea de gandire...oricum ar fi aceasta...

avocat Claudiu Lascoschi
Avand in vedere ca pacta sunt servanda ne spune ca o conventie e legea partilor, va recomand sa incheiat un antecontract de vanzare cumparare , care sa reglementeze vointa dumneavoastra.
In cazul in care nu va fi respectat acest act , instanta de judecata poate pronunta o hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act de vanzare cumparare.
Odata cu redactarea de catre un avocat a acestui act, veti avea cunostinta de efectele jurdice ale acestuia.

Succes.
Si daca nu va achita restul de bani...instanta nu va avea ce sa pronunte...
Problemele pot fi mai multe, dar poate ca doar eu le vad...

Se poate incheia un antecontract de vanzare cumparare fara achitarea avansului.Adica nicaieri nu scrie ca trebuie sa dati bani.Este mai mult decat legal daca proprietarul semneaza actul juridic.
Este si legal si elegant...pentru dvs.
Insa, in tipizatele notarului e posibil sa nu existe aceasta situatie juridica legala...

Dar, variante exista...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontractul - avansul este obligatoriu? dana dick dana dick suntem proprietarii unui apartament si suntem intratative pentru vanazarea lui.Persoana care doreste sa il cumpere ne-a solicitat sa incheiem un antecontract ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare Karinacj Karinacj Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare cu privire la teren ,prin care am primit un avans ,urmand ca restul sumei sa fie achitat la data incheierii ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare imobil elle77 elle77 am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta; intentionez sa achizitionez un imobil prin credit ipotecar si agentia imobiliara vrea sa facem un precontract ... (vezi toată discuția)