Acum 16 ani, pe cand aveam 13 ani parintii mei au divortat , la cere eu am ales sa stau cu mama , iar apartamentul in care locuiam eu cu ambi parini ne a revenit mie si mamei mele . Dupa divort mama si a schimbat numele ,revenind la numele parintilor ei (bunicii mei)la care eu am ramas cu numele tatalui. Vreau sa stiuce drepturi am eu la apartament,tinand cont ca eu am pastrat numele tatalui si nu mai am acelasi nume cu al mamei, iar pe contractul apartamentului este trecut numele mamei . Va multumesc.
Nu conteaza numele ci filiatia, care se poate dovedi cu acte. Asa ca, poti sa-ti schimbi numele, identitatea persoanei este aceeasi. In cazul tau, daca in urma partajului, apartamentul a ramas in proprietatea mamei, il poti mosteni dovedind filiatia cu certificatul de nastere, cu sentinta de divort prin care mama si-a schimbat numele, cu certificatul de nastere al mamei, etc.
Mosteniti mama chiar in conditiile in care aceasta si-a schimbat numele. Nu ne spuneti ce este mai important, daca apartamentul a facut parte din categoria bunurilor comune.
Daca acest apartament a facut parte din aceasta categorie iar la partaj tata a renuntat in favoarea ta, atunci ai un drept de acolo in cota parte stabilita. Daca apartamentul a fost al mamei,cumparat inainte de casatorie, atunci veti putea beneficia de dreptul de mostenitor dupa decesul mamei.
Asta ar fi numai asa la prima vedere deoarece mostenirea presupune mult mai multe detalii.
Mostenire
mayacrisan
Buna
as dori sa aflu actele necesare pentru a dovedi calitatea de mostenitor dupa mama mea : sunt o femeie divortata, eu am toate actelede stare civila, dar ... (vezi toată discuția)