avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum de servitute

Dorim sa vindem o parte din terenul intravilan pe care il detinem. Este necesara constituirea unui drum de servitute pentru a putea ajunge in partea din spate a terenului pe care il pastram.
Intrebarea mea este cum se constituie acest drum?
Se retine toata suprafata lui din ceea ce ramane in proprietatea noastra sau se ia jumatate din proprietatea pe care o pastram si jumatate din cea pe care o vindem?
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 07:01, 4 Martie 2010
O puteti constitui si prin actul de instrainare prevazind acest dezmembramint al drepttului de proproetate ce se va afla pe diferenta de teren care va ramine in proprietate in continuare.
buna dimineata.
trebuie facut un act de dezmembrare din care sa rezulte lotul pe care doriti sa il instranati.
exista 2 posibilitati:
-prima ar fi sa dezmembrati terenul inn 2 loturi, iar lotul din fata sa il grevati cu o servitute in favoarea celui din spate.
- a doua varianta ar fi sa dezmembrati terenul in mai multe loturi, din care unul sa aibe destinatia de drum de acces pentru celelalte loturi.
oricum, primul pas acesta este dezmembrarea.
luati legatura cu un inginer cadastrist.
si inca ceva pt aceste demersuri imobilul trebuie sa fie cadstrat si intabulat.
Multumesc mult pentru explicatiile oferite. Am inteles despre ce este vorba si am discutat in cunostinta de cauza cu ruda noastra care s-a ocupat de acte . M-ati ajutat sa evit un conflict in familie, multumesc inca o data.
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
Florentina Mihaela, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedez? Mariana Barbu Mariana Barbu posed intravilan un teren de 5300mp cu constructie. Intentionez sa vand din teren cca.2500mp,si accesul spre acel teren se va face pe un drum de servitute.Ce ... (vezi toată discuția)
Drum acces, coproprietate wrunning wrunning Buna ziua! In vederea lotizarii utlerioare a unui teren, atat eu cat si vecinul lateral, interesat de acelasi lucru, am dori obtinerea unui drum de acces, cu ... (vezi toată discuția)
Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)