avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Fonduri europene pentru someri raspuns de la ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Fonduri europene pentru someri raspuns de la Parlamentul European

Buna ziua,
Va rog frumos ma poate ajuta cineva sa inteleg mai bine raspunsul pe care l-am primit de la Parlamentul European, pe care-l reproduc mai jos.

Am primit urmatorul raspuns de la Raymond Maes European Commission
Employment, Social Affairs & Equal Opportunities DG
EMPL-MICROFINANCE@ec.europa.eu

Comisia Europeana va stabili un nou instrument de microfinantare europeana oferind astfel, posibilitatea cresterii ofertei de microcredite si a accesarii acestora de catre grupurile afectate de somaj care doresc sa infiinteze sau sa isi dezvolte in continuare propria afacere. Aceasta facilitate este orientata in special, catre cei care nu au acces la fondurile de creditare, in contextul actual al ofertei scazute de creditare.

Aceasta facilitate va deveni operationala din iunie 2010, cand prin Fondul European de Investitii va fi disponibila finantarea pentru furnizorii de microcredite din statele membre.

In lista furnizorilor se pot include: bancile, creditorii non-profit sau institutiile ce ofera garantii, precum si alti furnizori de produse de finantare pentru microintreprinderi.

Dupa ce o prima selectie va avea loc, numele furnizorilor vor fi publicate pe site-ul intern al Comisiei, in a doua jumatate a anului 2010.

Alte masuri ce vor insoti acest demers vor fi dezvoltate in cadrul Fondului Social European. Informatii despre Fondului Social European in Romania le puteti gasi accesand site-ul: : [ link extern ] /.

Raymond Maes
European Commission
Employment, Social Affairs & Equal Opportunities DG



Eu nu inteleg cum poate un somer obisnuit, nu din acela de lux, cum am auzit ca exista, sa demareze ceva de la zero, cum ar putea fi ajutat sa gaseasca o oportunitate de afaceri.

Deputata Kinga Göncz spunea ca beneficiarii vor primi si cursuri de formare si consiliere pentru dezvoltarea unor afaceri durabile.

Oare sunt si la noi astfel de cursuri si forme de consiliere?

Multumesc pentru timpul dumeavoastra,
Cu mult respect,
Teodora Nenciu

Cel mai recent răspuns: teodora.nenciu , utilizator 16:37, 5 Martie 2010
Faceti din nou confuzia intre finantare (bani) si afacerea in sine (ideea si implementarea acesteia).

Raspunsul primit spune ca din iunie 2010 s-ar putea sa fie disponibile (in masura in care si bancile/altii vor fi interesati sa distribuie) microcredite pentru afaceri demarate de someri. Deci cu ideea veniti dvs. E un credit obisnuit, doar ca valoarea probabil va fi plafonata si conditiile de acordare vor fi mai relaxate pentru someri decat pentru alte categorii de solicitanti persoane juridice.

Rareori (sau mai degraba niciodata) veti gasi suport pentru ideea de afacere. Asta e partea cu care veniti dvs., in calitate de antreprenor. Fara aceasta idee de pornire, notiunea de antreprenor nu este satisfacuta si atunci se ridica intrebarea: "pentru ce cereti credit"?

Eu am mai scris si cu alta ocazie ca banii sunt mai usor de obtinut decat este de identificat oportunitatea in care sa investiti banii respectivi. Iar noi aici discutam despre bani si modalitati de a-i obtine, pornind de la premisa ca dvs. veniti deja cu ideea respectiva de afacere.

Puteti sa va calificati in orice meserie sau sa faceti orice curs de dezvoltare afaceri durabile, ideea si identificarea oportunitatii de piata tot dvs. va revine. La cursuri veti invata ce sa faceti dupa ce ati gasit ideea respectiva.
De exemplu as putea folosi o franciza?
Atat timp cat e vorba de un credit, nu vad de ce nu ar fi fezabila o franciza.
Multumesc mult pentru raspuns, am inteles din mesajul dumneavoastra ca se poate utiliza o franciza si la cursuri voi invata ce sa fac dupa ce am gasit ideea de franciza care m-ar interesa.

Am ideea, sunt șomer, am facut si un studiu de piata toți cu care am stat de vorba sunt interesati chiar am cereri,profitul este de aproximativ 1000 euro pe zi investitia zilnica in materiale, materie prima si forta de munca este de 4000 euro, costul utilajelor este de 23000 europrima incasare se face dupa minim 20 zile si max 30 de aceee aceasta afacere necesita bani multi pentru prima luna minim 80000 euro. cu ce sfat ma puteti ajuta, si cum ar trebuii sa procedez, mentionez ca toate datele de mai sus sunt pentru o echipa de 4-5 muncitori dintre care 2 sunt calificati.

Alte discuții în legătură

Șomerii pot accesa fonduri europene ? teodora.nenciu teodora.nenciu Buna ziua, Am citit acest articol Somerii care vor sa puna pe picioare o afacere, dar nu au banii necesari, vor beneficia, de la 1 ianuarie, de conditii ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene pentru someri articol din site-ul comisiei europene privind ocuparea forþei de muncã, afaceri sociale ºi egalitate de ºanse instrumentul european de microfinanþare teodora.nenciu teodora.nenciu Buna ziua, Am primit informatii ce completeaza ceea ce stiam pana acum, pentru cei interesati de subiectul fonduri europene pentru someri si m-am gandit ca e ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma mihai.petrescu27 mihai.petrescu27 Buna ziua, Ma aflu in situatia de a fi fortat (subtil, psihologic) sa imi dau demisia.In domeniul in care lucrez am ceva experienta...as dori sa incep ... (vezi toată discuția)