avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract de comun acord
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract de comun acord

Daca dupa incheierea unui contract de servicii, cele doua parti se hotarasc sa inceteze( sa rezilieze) contractul de comun acord, fara nici un fel de pretentie, si fara sa se fi executat vreo obligatie, ce fel de act trebuie incheiat? un act aditional? sau care ar fi denumirea corecta? In contract nu se mentioneaza nimic despre incetarea contractului? si ce ar trebui sa contina un asftel de act pen
Cel mai recent răspuns: GUVERNATOR MG , Consilier juridic 14:16, 3 Martie 2010
Oricum l-ati numi, actul trebuie sa contina exprimarea vointei partilor in ceea ce priveste rezilierea actului initial. Nu are importanta daca in actul initial se face sau nu referire la posibilitatea rezilierii. Partile sunt libere sa incheie un contract, sa-l modifice, sa-l rezilieze.

Puteti incheia orice fel de act prin care sa va exprimati acordul pentru reziliere/ rezolutiune, (proces-verbal, act aditional, intelegere etc.). Acesta nu este necesar decat daca s-a specificat in contract ca aceasta se face prin act scris. Rezilierea poate fi probata si pe baza manifestarilor ulterioare ale partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord tacit bogdan77m bogdan77m Daca un contract de inchiriere are stipulat la un articol faptul ca se prelungeste prin acordul tacit al partilor daca una dintre parti nu notifica celeilalte ... (vezi toată discuția)
Efect reziliere act aditional addm addm Buna, Daca am incheiat un contract cu rds, modificat ulterior printr-un act aditional care prevedea posibilitatea rezilierii (actului aditional) si hotarasc ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de comodat il_so il_so am si eu o mare problema...cum sa fac sa reziliez unilateral un contract de comodat?firma este a surorii mele si are sediul in apartamentul mamei ... (vezi toată discuția)