avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... UGENT - Apartament scos la licitatie desi este doar in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

UGENT - Apartament scos la licitatie desi este doar in parte proprietatea debitorului

Buna ziua pe scurt soramea mea fara stirea mea avea un credit de nevoi personale fara ipoteca si fara garantii.
Amandoua suntem propietare pe apartament
A fost data de catre banca in judecata si sa scos apartamentul la licitatie.
La prima licitatie nu sa prezentat nimeni, mi sa spus ca nu sunt licitatori si m-am trezit la usa cu un nou propietar.
Spuneti-mi va rog mult daca eu acuma merg la banca si depun datoria surorii mele de care eu nu stiam am sanse sa raman cu apartamentul????????????????
sa nu mai aiba dreptul cel care a castigat licitatia?

va multumesc astept raspuns urgent
Ultima modificare: Miercuri, 3 Martie 2010
Alina_Meli, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:40, 12 Martie 2010
Intrebarea esentiala era:
- a fost scos la licitatie apartamentul in intregul sau?
- ori doar cota parte determinata a surorii dvs din acel apartament? (= perfect legal fara sa fi fost nevoie de vreo imparteala)
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
romascanu, moderator
draga Nicoleta, asa este, nimeni nu a intrebat de cota parte, insa am dedus din mesaj ca la usa a venit noul proprietar, si prin urmare proprietarul ap.:D

in plus eu am spus de actiuni pe dreptul comun, specifice tertilor fata de executare
Alina_Meli a scris:

Buna ziua pe scurt soramea mea fara stirea mea avea un credit de nevoi personale fara ipoteca si fara garantii.
Amandoua suntem propietare pe apartament
A fost data de catre banca in judecata si sa scos apartamentul la licitatie.
La prima licitatie nu sa prezentat nimeni, mi sa spus ca nu sunt licitatori si m-am trezit la usa cu un nou propietar.
Spuneti-mi va rog mult daca eu acuma merg la banca si depun datoria surorii mele de care eu nu stiam am sanse sa raman cu apartamentul????????????????
sa nu mai aiba dreptul cel care a castigat licitatia?

va multumesc astept raspuns urgent

Mergeti cu actele la un avocat pentru a se putea analiza situatia juridica.
Daca dvs. ati achita banii ar trebui sa va ajute acest lucru, dar e bine sa vada un avocat despre ce este vorba pentru a nu intra in probleme...fara ca dvs. sa fi avut probleme vreodata...

avocat Claudiu Lascoschi
Creditul era fara garantie, tu nu stiai nimic despre el, si te-ai trezit pur si simplu cu executorul la usa? Nici macar n-ai stiut ca undeva, candva, casa in care locuiesti e scoasa la licitatie? Suna cam implauzibil. Ia adu-ti aminte daca nu cumva sora ta nu te-a pus in urma cu cativa ani sa semnezi niste hartii pe care nu le-ai citit.
nu nu stiam absolut nimik
si in urma cu jumatate de an vroia sa ii semnez pt un credit si nu i-am semnat ne-am si certat pe asta dar de semnat nu am semnat.
Iar creditul pe care la avut ia inainte nu era ipotecar pe acela vroia sa il refinanteze iar eu nu i-am semnat.

Alte discuții în legătură

Mama mea are o poprire pe cont, o suma destul de mare. bunica ... annnamm annnamm Mama mea are o poprire pe cont, o suma destul de mare. Bunica mea are apartament, propietare privata. Mama este mostenitor. Executorul a intrat peste bunica ... (vezi toată discuția)
Execuate silita razmerita razmerita Daca am primit somatia de evacuare investita cu formula executorie la cererea adjudecatarului, fara sa fiu anuntat de aceasta investire, pot sa ma apar? (vezi toată discuția)
Restante, executare daniela_c1969 daniela_c1969 Buna ziua Sunt presedinte la asociatia de proprietari si ma confrunt cu o problema. Am avut un vecin care a plecat din tara, a acumulat circa 14500 lei ... (vezi toată discuția)