nu stiu cat de legal este aceasta taxa, din moment ce vanzarile merg prost, practic nu fac dacat sa dau la stat, si eu raman cu nimic... se poate asa ceva? eu tin afacerea doar sa mi merga vechimea... dar nu stiu pina cind... dupa dl Vladescu, ar fi mai cinstit sa furi? cum se practica la nivel inalt? ca vad ,cinstit nu se poate...ma gandesc ca poate dau finantele in judecata la CEDO... imi ia bani, pe nedrept? asta cum se numeste? hotie? sau? nu ar fi fost mai inteligent, ca fiecare firma sa plateasca dupa profit? nu dadeau atatia faliment, si nu aveam atatia someri... nu i asa dl BOC?
Buna seara! Ma poate lamuri cineva ce inseamna 'plata anticipata' a impozitului pe profit? Eventual sa-mi spuneti cum procedeaza bancile-.Nu ma lamuresc care este diferenta dintre impozitul anticipat si impozitul minim. Multumesc,Aura:help:
1. Plata anticipata
Rulajul total al contului 691 (cheltuieli privind impozitul pe profit) sau dupa caz al contului 698 (cheltuieli privind impozitul microintreprinderilor) din balanta de verificare incheiata la 31.12.2009 (sau din bilantul anului 2009), se actualizeaza cu indicele de inflatie (3,5%) si se imparte la 4. Suma rezultata se va plati trimestrial, fara sa se tina cont de profitul (sau pierderea) realizat in perioada respectiva. La sfarsitul anului, se calculeaza (prin metoda clasica) impozitul pe profit aferent anului 2010 si se vor scade platile anticipate efectuate in cursul anului.
2. Impozitul minim
Suma minima pe care sunt obligate sa o plateasca toate societatile, corespunzator transei de venituri in care se incadreaza. Pentru încadrarea în tranşa se iau în calcul veniturile totale, obţinute din orice sursă, înregistrate la data de 31.12.2009, din care se scad veniturile prevazute de lege.
- prin platile anticipate ai totusi posibilitatea sa recuperezi ceea ce eventual ai platit in plus in cursul anului, dupa calcularea impozitului pe profit anual datorat
- impozitul minim este obligatoriu si nu mai poate fi recuperat, chiar daca impozitului pe profit anual calculat este mai mic decat impozitul minim
Cu alte cuvinte, vrei nu vrei platesti :">
Taxa forfetara....
bandi2
vreau sa intreb... cum se poate ca eu ,si multi altii banuiesc, nu am avut profit, anul trecut, si totusi trebuie sa platesc impozit pe profit... nu se bate ... (vezi toată discuția)