avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Reclamare abuz de drepturi , pe baza unei inregistrari ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Reclamare abuz de drepturi , pe baza unei inregistrari : este posibil?

Buna ziua in luna noiembrie anul trecut am avut un accident cu victima , in care victimei i s-a dat diagnostic contuzie toraco-lombara . Dupa cateva zile de la accident m-am intalnit cu victima , pentru a negocia pretentiile sale .
Din pacate nu ne-am inteles deoarece persoana respectiva cerea o suma exorbitanta in raport cu ce avea.
Problema este urmatoarea : Eu am inregistrat cu un reportofon discutia cu aceasta persoana , iar ea declara cum a dat spaga la spital pentru a se putea interna ca sa-si incarce zile pe certificatul medico legal (din pacate observ ca nu a reusit deoarece zilele cat a fost spitalizat nu au fost acceptate la dosar)
*Victima ameninta ( daca nu dai bani iti arat eu tie )
Am cum sa depun plangere pe baza acestei inregistrari folosind-o ca dovada pentru un fals si abuz de drepturi ?

Multumesc Anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:35, 3 Martie 2010
Daca respectiva inregistrare , indiferent ce ar contine ea, sau ce ar dezvalui, nu a fost ceruta de procuror, dispusa de instanta..putin probabil sa fie acceptata ca proba.
Art 91-1 Cpp inregistrarile convorbirilor
prevede concred conditiile in care pot fi realizate inregistrarea unor posibile probe
Inregistrarile realizate fara consimtamantul procurorului desemnat ,nu constituie proba
Eu cred ca ar trebui sa mergeti la un avocat si sa va intalniti si cu acea persoana.
E cam aiurita treaba si va faceti de lucru.
Daca nu va intelegeti deloc se va analiza apoi treaba si impreuna cu avocatul veti putea lua o decizie in cunostiinta de cauza.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

...inregistrarea unei convobiri telefonice fara sa stiu petrisor1970 petrisor1970 ...contextul inregistrarii l-a constituit o convorbire telefonica cuun coleg de serviciu de care nu am avut habar o buna perioada de timp. pentru a-mi ... (vezi toată discuția)
Incarcare numar zile ingrijiri medicale , victima invocand diverse motive pynu pynu Buna ziua , Este posibil ca victima sa poata obtine de la IML mai multe zile de ingrijiri medicale daca ea a fost externata cu un diagnostic minor (contuzie) ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala "sau birocratie" pynu pynu Buna ziua , in luna noiembrie anul trecut am avut un accident cu un taximetrist , ieseam de pe o straduta prin sectorul 2 , el a venit cu viteza si fara faruri ... (vezi toată discuția)