avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recuperare TVA!
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recuperare TVA!

Se mai poate recupera tva dupa desfintarea firmei in cazul in care firma are de recuperat un tva de 3.500 de ron (35 milioane vechi)? As dori un raspuns pe larg daca este posibil si poate sa ma ajute cineva . Multumiri!
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 20:53, 3 Martie 2010
da, numai dupa inspectie fiscala.

CAPITOLUL VI din OMFP nr. 263/2010
Solutionarea solicitarilor de restituire a taxei pe valoarea adaugata
Sumele negative de TVA mai mici de 5.000 lei cuprinse in deconturile cu sume negative de TVA depuse de persoanele impozabile care solicita anularea codului de inregistrare in scopuri de TVA sau pentru care organele fiscale anuleaza din oficiu codul de inregistrare in scopuri de TVA se restituie, potrivit procedurii generale de restituire, aprobata prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.899/2004 pentru aprobarea Procedurii de restituire si de rambursare a sumelor de la buget, precum si de acordare a dobanzilor cuvenite contribuabililor pentru sumele restituite sau rambursate cu depasirea termenului legal, numai in urma efectuarii inspectiei fiscale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare tva cu dobanzi si penalizari oanamari98 oanamari98 Se pot compensa obligatii de plata, respectiv dobanzi si penalizari de intarziere aferente impozitului pe profit cu TVA de recuperat? E necesara o cerere ... (vezi toată discuția)
Recuperare t.v.a. IARCA IZABELA IARCA IZABELA Daca o persoana are intreprindere individuala (I.I.) si are ca obiect de activitate transport marfa intern poate sa recupereze T.V.A. si daca da, cat si cum. (vezi toată discuția)
Cat dureaza returnarea tva? sorinandrei sorinandrei daca depun cerere de returnare de tva (sub 10000 de lei), in cat timp primesc bani? Am inteles ca pentru cereri de tva de sub 10000 se face returnare imd. , ... (vezi toată discuția)