avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ce acte sunt necesare pentru somaj daca ma angajez la ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ce acte sunt necesare pentru somaj daca ma angajez la mai mult de 50 km de domiciliu?

pe data de 19 martie mi se termina indemnizatia de somaj. am gasit sa ma angajez de pe data de 8 martie la o firma din alta localitate, la 100 km de cea din buletin, pe perioada nedeterminata, norma intreaga.
am si eu 2 intrebari:
1. ce acte trebuie sa duc la ajofm pentru a beneficia de cei 7 indicatori sociali (am sunat de 2 ori acolo am vorbit cu 2 persoane si am primit 2 raspunsuri relativ diferite)
2. in cat timp as putea sa primesc acesti bani, nu am gasit o perioada maxima de plata a lor catre cei ce se sunt intr-o astfel de situatie.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:53, 4 Martie 2010
Ca sa primiti acesti bani trebuie sa va mutati in respectiva localitate, in caz contrar suma pe care o primiti este de 2 ori indicatorul social. Actele ce trebuie depuse sunt, copia de pe buletin cu noua adresa, o adeverinta de la societatea angajatoare din care sa reiasa sediul acesteia sau locul de munca unde veti activa, pentru a arata ca este peste 50 km.
Iata ce spun Normele de aplicare a Legii 76/2002:
Art. 45. - (1) Pentru acordarea drepturilor prevazute la art. 74 si 75 din lege persoanele indreptatite vor depune la agentia pentru ocuparea fortei de munca judeteana sau a municipiului Bucuresti, unde se afla in evidenta, urmatoarele documente:
a) o cerere conform modelului prezentat in anexa nr. 11, respectiv in anexa nr. 12;
b) actul de identitate, in copie, care sa ateste domiciliul stabil;
c) dovada incadrarii in munca printr-un act eliberat de angajator, cu precizarea locului de munca unde persoana urmeaza sa isi desfasoare activitatea;
d) angajament pentru respectarea art. 76 alin. (1) din lege, conform modelului prevazut in anexa nr. 13, care constituie titlu executoriu, potrivit legii.
(2) Beneficiaza de drepturile prevazute la art. 74 si 75 din lege persoanele care se incadreaza in munca pe o perioada de cel putin 12 luni.
(3) In cazul incadrarii in munca intr-o localitate din alt judet, drepturile prevazute la art. 74 sau 75 din lege vor fi acordate de agentia pentru ocuparea fortei de munca judeteana sau, dupa caz, a municipiului Bucuresti unde beneficiarul s-a aflat in evidenta, urmand ca dosarul acestuia sa fie transferat la agentia pentru ocuparea fortei de munca in a carei raza isi stabileste noul domiciliu, care va acorda si celelalte drepturi prevazute de lege si va urmari respectarea obligatiilor ce decurg din acordarea drepturilor.
(4) Drepturile prevazute la art. 72 din lege se cumuleaza cu cele prevazute la art. 74 din lege sau cu drepturile prevazute la art. 75 din lege.
(5) Drepturile prevazute la art. 74 din lege nu se cumuleaza cu cele prevazute la art. 75 din lege.
(6) Drepturile prevazute la art. 74 sau 75 din lege se solicita in termen de maximum 12 luni de la data incadrarii in munca.
Art. 46. - Nu constituie schimbare de domiciliu intr-o alta localitate, in situatia prevazuta la art. 75 din lege, daca localitatea unde persoana se incadreaza in munca apartine aceleiasi unitati administrativ-teritoriale: comuna, oras, municipiu sau sectoarele municipiului Bucuresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.74 legea 76/2002 ionemari ionemari Intrebarea mea este in cat timp de la angajarea intr-o firma la peste 50 km de domiciliu pot slolicita ajutorul mentionat in art 74 din aceasta ... (vezi toată discuția)
Legea76/2002 remus250 remus250 am intrat in mai 2012 in somaj, in Teleorman. acum m.am angajat in bucuresti, cu contract nelimitat/ program de 8 ore mi.am schimbat si domiciliul la mai mult ... (vezi toată discuția)
Angajarea din somaj mugurel enciu mugurel enciu Articolul 74 din legea 76 din 16 ianuarie 2002 modificat prin ordonanta de urgenta 126/2008 il exlude pe art. 75 sau se cumuleaza? (vezi toată discuția)