avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... art.74 legea 76/2002
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

art.74 legea 76/2002

Intrebarea mea este in cat timp de la angajarea intr-o firma la peste 50 km de domiciliu pot slolicita ajutorul mentionat in art 74 din aceasta lege.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 21:30, 13 Decembrie 2013
Norme de aplicare a Legii nr. 76/2002:

ART. 45
(1) Pentru acordarea drepturilor prevãzute la art. 74 şi 75 din lege*) persoanele îndreptãţite vor depune la agenţia pentru ocuparea forţei de munca judeţeana sau a municipiului Bucureşti, unde se afla în evidenta, urmãtoarele documente:
a) o cerere conform modelului prezentat în anexa nr. 11, respectiv în anexa nr. 12;
b) actul de identitate, în copie, care sa ateste domiciliul stabil;
c) dovada încadrãrii în munca printr-un act eliberat de angajator, cu precizarea locului de munca unde persoana urmeazã sa îşi desfãşoare activitatea;
d) angajament pentru respectarea art. 76 alin. (1) din lege, conform modelului prevãzut în anexa nr. 13, care constituie titlu executoriu, potrivit legii.
(2) Beneficiazã de drepturile prevãzute la art. 74 şi 75 din lege persoanele care se încadreazã în munca pe o perioada de cel puţin 12 luni.
(3) In cazul încadrãrii în munca într-o localitate din alt judeţ, drepturile prevãzute la art. 74 sau 75 din lege vor fi acordate de agenţia pentru ocuparea forţei de munca judeţeana sau, dupã caz, a municipiului Bucureşti unde beneficiarul s-a aflat în evidenta, urmând ca dosarul acestuia sa fie transferat la agenţia pentru ocuparea forţei de munca în a carei raza îşi stabileşte noul domiciliu, care va acorda şi celelalte drepturi prevãzute de lege şi va urmãri respectarea obligaţiilor ce decurg din acordarea drepturilor.
(4) Drepturile prevãzute la art. 72 din lege se cumuleazã cu cele prevãzute la art. 74 din lege sau cu drepturile prevãzute la art. 75 din lege.
(5) Drepturile prevãzute la art. 74 din lege nu se cumuleazã cu cele prevãzute la art. 75 din lege.
(6) Drepturile prevãzute la art. 74 sau 75 din lege se solicitã în termen de maximum 12 luni de la data încadrãrii în muncã.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce acte sunt necesare pentru somaj daca ma angajez la mai mult de 50 km de domiciliu? onofrei s onofrei s pe data de 19 martie mi se termina indemnizatia de somaj. am gasit sa ma angajez de pe data de 8 martie la o firma din alta localitate, la 100 km de cea din ... (vezi toată discuția)
Stimularea mobilitãþii forþei de muncã tcs tcs Sunt absolvent sesiunea iunie 2009, incadrat la AJOFM (cu drept de indemnizatie din 29.08.2009). Din anul 2010 am posibilitatea de-a ma angaja in alt judet in ... (vezi toată discuția)
7salarii compensatorii(minim pe economie) ANY09 ANY09 Buna! As dori un raspuns in ceea ce priveste obtinerea salariilor compensatorii.! Mentionez ca sunt absolventa a unei facultati promotia 2009, iar ... (vezi toată discuția)