avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice experienta similara - subcontractant
Discuție deschisă în Achiziţii publice

experienta similara - subcontractant

la o licitatie pentru lucrari de executie si proiectare, operatorul economic poate face acord de subcontractare pentru proiectare?
sau este obligat sa faca acord de asociere?
experienta similara poate fi luata de la subcontractant.
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 21:45, 9 Martie 2010
depinde cum e formulat si caietul de sarcini
in caietul de sarcini este epecificat acord de asociere/subcontractare.
dar, la licitatie este scoasa toata lucrarea (executie si proiectare). ofertantul poate veni cu proiectarea prin subcontractare sau doar prin asociere - nu stiu cum sa interpretez art. 44 din og 34/2006
olimpiamaria a scris:

in caietul de sarcini este epecificat acord de asociere/subcontractare.
dar, la licitatie este scoasa toata lucrarea (executie si proiectare). ofertantul poate veni cu proiectarea prin subcontractare sau doar prin asociere - nu stiu cum sa interpretez art. 44 din og 34/2006

Puteti lua ambele variante. Ambele valabile..subcontractare sau asociere. In ceea ce priveste art. 44 acesta stabileste dreptul operatorilor economici de a se asocia si nu obligativitatea in acest sens.
Buna seara,

AC nu va obliga sa va asociati cu alta firma ptr proiectare...

art. 44 din OUG 34/2006 modificata va da dreptul de a va asocia ...dar va rog sa revedeti si art 45 care se refera la subcontractare.
intr-adevar prin Fisa de date a achizitiei AC poate limita procentul de subcontractare;
deci, ofertantul poate veni cu proiectarea atat prin asociere cat si cu subcontractare- analizati Anexa la Oferta sau Conditii speciale - clauza referitoare la partea care poate fi subcontractata...

La evaluarea capacitatii tehnice si profesionale nu se iau în considerare datele subcontractanţilor.

succes !
Ultima modificare: Marți, 9 Martie 2010
Marius Cocean, Consilier juridic
Asociere. Daca operatorul nu are in obiectul de activitate si lucrari de proiectare atunci nu are cum sa castige contractul si sa subcontracteze partea de proiectare. Daca nu are doar experienta similara in cazul proiectarii atunci poate fi sustinut de subcontractant prin acord ferm asa cum prevede Hg 925/2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord de asociere - lider asociere vs repartitie contributie tehnica/financiara/prof. soazig soazig Doua firme doresc sa participe la o licitatie - furnizare produse si instalare, cu oferta comuna. Firma A - romana, creata in 2005, dar fara capacitate ... (vezi toată discuția)
Experienþã similarã alexandru_grigoras alexandru_grigoras Să considerăm următoarea situaţie. La o licitaţie de execuţie lucrări cu o valoare totală de 100 de lei, participă în acord de asociere două ... (vezi toată discuția)
Licitatii publice - participare in asociere ana2000 ana2000 Am participat la o licitatie publica , un proiect complex cu lucrari de drumuri,retele electrice,retele de telecomunicatii, retele de gaz,retele de apa si ... (vezi toată discuția)