avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii inregistrare gresita a deducerii in state de plata
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

inregistrare gresita a deducerii in state de plata

Am si eu o mare nelamurire si sper sa ma puteti lamuri dvoastra.
Societatea de contabilitate cu care colaboram a facut o greseala in statele de plata ( eu fiind angajata la 2 firme, la una cu 2 ore , la cealalta cu 8 ore ) si in loc sa-mi treaca functia principala la cea cu 8 ore mi-au trecut-o la cea cu 2 ore iar deducerea a fost calculata invers ( adica asa cum ar fi fost normal, la salariul cel mai mare, unde eram angajata cu 8 ore, dar nu cu functie de baza ).
Acum problema care este : am refacut statele, dar nu stiu cum e corect sa fac, trebuie facute rectificative si la declaratii sau pot sa adaug o coloana extra pentru luna februarie in statul de plata in care sa inregistrez si diferentele de la deducere?
Va multumesc si astept cu interes mare raspunsul dvoastra
Cel mai recent răspuns: denisel , utilizator 15:58, 4 Martie 2010
100% legal e sa faceti atat state rectificative cat si declaratii rectificative (decl 100)
Poti adauga o coloana suplimentara in statul de plata la luna februarie si sa te reglezi cu suma incasata in plus de angajat/sau retinuta de societate acolo unde s-a acordat/nu s-a acordat deducerea.
De exemplu pt societatea la care nu aveai functia de baza dar ai primit deducere va trebui sa adaugi in statul de plat de la luna februarie o coloana "retineri personal" si sa opresti din salariu banii pe care i-ai primit in plus.
Pe de alta parte va trebui sa depui rectificativa la declaratiile de impozit pe salarii (declaratia 100) si sa recalculezi sumele. Daca aceasta situatie a avut loc si pe parcursul anului 2009 atunci va trebui sa recalculezi si impozitul pe profit si sa faci rectificativa inclusiv la fisele fiscale.
Buna ziua
legal orice greseala este rectificata,asa ca va recomand sa faceti stat rectificativ .Atenti!nu uitati sa faceti un proces verbal atasat statului in care trebuie sa explicati moticvul pentru care s-a facut statul rectificativ precum si persoanele la care apar modificari in stat.Altfel riscati sa nu vi-l primeasca la iTM.
O zi buna!
va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Problema este ca firma de contabilitate imi spune ca nu e necesar sa faca rectificative la declaratia 100 pentru ca or sa treaca totul in Februarie si ca in Codul Fiscal, art 59, (129 din norme) se specifica acest fapt. Din pacate eu n-am acest Cod Fiscal.
Aici gasiti codul fiscal si normele de aplicare(2010)
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Rectificare fisa fiscala adita74 adita74 Va rog daca puteti sa imi dati un sfat. Daca s-a omis introducerea unei deduceri pentru copil pentru calculul salariului unui angajat, cum se poate rezolva ... (vezi toată discuția)
Omisiune depunere declaratie contribualil luci_ion luci_ion Am un coleg care a avut anul trecut in intretinere sotia, timp de 3 luni. Din ianuarie sotia s-a angajat, insa nu am mai verificat situatia si colegul meu a ... (vezi toată discuția)
Deducere erikapopa erikapopa in situatia unui salariat detasat care se intoarce la jumatate lunii ii se acorda deducere la ambele locuri de munca, cum se poate face corectia ? (vezi toată discuția)