avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită somatie/incepere executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

somatie/incepere executare silita

BUNA ZIUA!am si eu cateva antrebari..am luat acum 2 ani un credit de nevoi personale,pana an iunie anul trecut am platit fara antarziere ratele,dar am avut cateva probleme si nu am mai platit de atunci,nu m-ia venit nici o somatie de plata nimic de la banca,azi am primit o somatie de executare silita din partea unui executor.antrebarea este nu trebuiau sa ma anstiinteze cei de la banca?eu nu am nici un bun mobil sau imobil pe numele meu,ce o sa se antample?nu trebuiau sa ma cheme si pe mine daca sa judecat dosarul?cum se procedeaza ?va multumesc
Aveti un contract incheiat privind creditul pentru nevoi personale.Daca il cititi cu atentie, veti gasi raspunsurile in acel inscris.
Daca nu aveti bunuri mobile/imobile dar sunteti salariata, si dupa cum sustineti, ati primit somatie din partea unui executor judecatoresc, fiind deja inceputa executarea silita impotriva dvs., vi se va pune poprire pe salariu.
Daca nici salariu nu aveti, atunci veti fi "urmarita" de catre creditor in urmatorii trei ani, in speranta ca poate veti dobandi bunuri sau veti fi salariata, astfel incat, acesta sa-si recupereze creanta, printr-o alta executare silita.
Conditiile in care "s-a judecat dosarul", le puteti afla verificand actele din dosarul de executare/titlul executoriu.
Aveti posibilitatea formularii unei contestatii la executare, in 15 zile de la data primirii somatiei, daca aveti neclaritati cu privire la titlul executoriu sau/si procedura executarii silite.
contractul de credit constituie titlu executoriu si el poate fi executat prin solicitarea acestui lucru unui executor judecatoresc. singurul dosar care poate fi gasit la instanta este acela de incuviintare a executarii silite si nimic altceva. cu certitudine citind contractul veti afla raspunsul la celelalte intrebati ale dvs. posibil ca banca sa fi facut denersuri in a va gasi sau poate ca nu ,,,,,,,, cine stie?
incercati contactarea executorului pentru esalonare plati
va multumesc pentru raspunsurile voastre,eu muncesc acum dar am primit preavizul acum 2 zile,oricum trebuia sa antrerup serviciul deoarece sant bolnava si o sa ancep tratament dar speram sa mai muncesc si sa intru an concediu medical....birocratia,... astept de 8 luni sa mi se aprobe un dosar la cnas.asa ca executorii pot eventual sa mi puna sechestru pe boala;) ce bine ar fi.
Delicata situatie
Contractul cu credit constituie titlu executoriu...executorul poate desfasura in limitele de competenta demersuri ,care se pot intinde timp de 3 ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare somatie executor judecatoresc mihai_t6 mihai_t6 Buna ziua, as dori sa va intreb daca pot contesta o somatie primita de la executorul judecatoresc in care mi se pune in vedere plata unei sume de bani conform ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit nevoi personale si card de cumparaturi henessy henessy In mai-iunie 2007 am luat un credit de nevoi personale in valoare de 3100 euro (fara sa garantez cu ceva....doar cu adeverinta de salariu si buletin). La scurt ... (vezi toată discuția)
Somație imobiliară Stefan.Anișoara Stefan.Anișoara Am primit de curând o somație imobiliară care sună așa: \"Având în vedere că cererea de executare silită formulată de creditorul urmăritor ... (vezi toată discuția)