avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... CNP si date CI la inregistrare in site
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

CNP si date CI la inregistrare in site

Va redau mai jos schimbul de mailuri pe care l-am avut cu o firma de desfacere on-line:Mesaj client: Nedumerire:
Este primul site in care se cere CNP-ul si BI la inregistrare si eu cred ca nu procedti corect solicitand date la care nu aveti dreptul sa le aveti.
Solicit un raspuns in aceasta problema.
Raspuns:
Va multumim pentru interesul acordat acestui site.
Datele cerute in formularul de inregistrare sunt necesare pentru facturare.
Faptul ca cerem informatii in plus, este necesar pentru a ne demonstra seriozitatea clientilor. Fiind un site REAL de licitatii trebuie sa stim ca toti participantii sunt persoane de incredere.
Datele solicitate apar in facturile pe care le emitem.
Avem destul de multe probleme cu useri (persoane care chiar nu au implinit 18 ani si folosesc CNP-uri false) care se inregistreaza folosind date false, cresc preturile artificial in detrimentul celorlalti clienti si care nu achizitioneaza produsele.
Dorim ca acest site sa devina in scurt timp o alternativa reala a magazinelor on-line care practica adaosuri chiar si pe peste 100 %.
Fiind importatori directi si achizitonand stocuri de la furnizori din toata lumea, StopClick ofera posibilitati REALE de a cumpara produse cu mai putin de jumatate din pretul afisat in alte magazine ( fie ca sunt on-line sau stradale)
Odata cu cresterea traficului pe acest site, vor fi afisate mai multe produse, la intervale scurte de timp.

Va multumim si va dorim o zi buna,

Echipa StopClick
Intrebarea si interesul meu este :cine are dreptate si daca este corect sa furnizez datele mele de identitate in acest fel.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Bogdan Tulai , utilizator 17:27, 4 Martie 2010
Daca este inregistrata ca operator de date cu caracter personal, are dreptate compania respectiva.

Orice entitate juridica autorizata de ANSPDCP www.dataprotection.ro poate solicitate anumite date cu caracter personal. Pe pagina de internet mentionata exista un registru online cu autorizatiile emise. Puteti consulta acolo daca compania respectiva este autorizata si ce informatii are dreptul sa solicite.

Daca nu este inregistrata, puteti sa faceti o plangere tot in cadrul aceluiasi site.
Ultima modificare: Joi, 4 Martie 2010
Bogdan Tulai, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interprindere familiala bobams bobams ce trebuie sa fac ca interprindere familiala sa practic comertul on-line? sa introduc cos caen pt comert online? sa pun pe home page un link catre adresa ... (vezi toată discuția)
Date cu caracter personal ioanandrei ioanandrei Suntem o societate de drept privat ( SRL ) care in activitatea ei curenta inscrie date despre persoanele care sunt clientii activitatii autorizate . Mai mult ... (vezi toată discuția)
Ce cerinte se impun de catre opc unui site pentru comert on line ? Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Buna ziua! Va rog sa ma consiliati in termenii impusi de OPC pe care trebuie sa-i indeplineasca un site de comert on line ,incat sa nu existe probleme cu OPC ... (vezi toată discuția)