lara_croft 
	    	Utilizator

lara_croft 
	    	Utilizator	    

toko_cop 
	    	Utilizator

toko_cop 
	    	Utilizator	    

Alina Defta 
	    	Avocat

Alina Defta 
	    	Avocat	    

Maiglo 
	    	Utilizator

Maiglo 
	    	Utilizator	    

Hm,si daca persoana decedata a avut o singura ruda,iar aceasta nu face succesiunea in acele 6 luni?
pentru ca soarta juridica a mostenirii sa nu ramana multa vreme incerta, fiecare mostenitor trebuie sa-si exercite dreptul de optiune intr-un termen de sase luni, calculat de la data deschiderii mostenirii, care este momentul decesului.
optiunea succesorala se realizeaza prin manifestarea de vointa a succesibilului, in sensul acceptarii mostenirii ori in sensul renuntarii la mosteniri. prin neexercitarea dreptului de optiune succesorala in cadrul termenului de prescriptie de sase luni
succesibilii devin straini de mostenire.
 ne_nicku 
	    	Utilizator

ne_nicku 
	    	Utilizator	    

vovy	                   

Intrbuintez terenul agricol si casa tatalui meu, de la moartea sa.
Nimeni nu a facut nici un demers pana acum (20 de luni de la deces). 
Vreau sa aflu daca ... (vezi toată discuția)
	                    vovy	                   

Intrbuintez terenul agricol si casa tatalui meu, de la moartea sa.
Nimeni nu a facut nici un demers pana acum (20 de luni de la deces). 
Vreau sa aflu daca ... (vezi toată discuția)

cezarad	                   

Ma confrunt cu o problema. M-am inteles cu o persoana sa imi vanda un teren. Acea persoana era co-proprietar pe teren impreuna cu sotia sa, care a decedat. ... (vezi toată discuția)
	                    cezarad	                   

Ma confrunt cu o problema. M-am inteles cu o persoana sa imi vanda un teren. Acea persoana era co-proprietar pe teren impreuna cu sotia sa, care a decedat. ... (vezi toată discuția)

jean59	                   

Daca o persoana a decedat si are 2 copii,iar la succesiune unul dintre ei nu se prezinta desi a primit in 2 (doua)randuri citatii pentru dezbaterea succesiunii ... (vezi toată discuția)
	                    jean59	                   

Daca o persoana a decedat si are 2 copii,iar la succesiune unul dintre ei nu se prezinta desi a primit in 2 (doua)randuri citatii pentru dezbaterea succesiunii ... (vezi toată discuția)