avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune ne finalizata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune ne finalizata

am tatal decedat din 2000, dar nu am facut succesiunea, mostenitori fiind mama si eu. exista vreo lege care sa ma oblige sa o fac, mai ales ca am probleme cu niste creditori?

inascu
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 23:38, 20 Decembrie 2006
Interesant,chiar nu stiam ca daca in 6 luni nu iti ceri partea,poti pierde mostenirea in favoarea altui mostenitor.
Chiar daca nu stiai stii sacum:)
In afara succesorilor directi, care sunt considerati posesori directi, ceilalti pot pierde dreptul la succesiune in favoarea altor grade de succesori.
Dar!!!!!!!!!! exista si acceptarea tacita:))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire vovy vovy Intrbuintez terenul agricol si casa tatalui meu, de la moartea sa. Nimeni nu a facut nici un demers pana acum (20 de luni de la deces). Vreau sa aflu daca ... (vezi toată discuția)
Problema vanzare teren de catre un co-indivizar cezarad cezarad Ma confrunt cu o problema. M-am inteles cu o persoana sa imi vanda un teren. Acea persoana era co-proprietar pe teren impreuna cu sotia sa, care a decedat. ... (vezi toată discuția)
Reguli privind succesiunea jean59 jean59 Daca o persoana a decedat si are 2 copii,iar la succesiune unul dintre ei nu se prezinta desi a primit in 2 (doua)randuri citatii pentru dezbaterea succesiunii ... (vezi toată discuția)