avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime in specialitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime in specialitate

am o nelamurire!un contract de munca cu timp partial este constituit vechime in specialitate si inca ceva am fost incadrata la o scoala generala ca secretar II totodata aveam si studiile superioare finalizate ,postul prevedea si studii medii si superioare cu toate acestea am fost platita la studii medii dar cum ramane totusi cu vechimea in specialitatae?am inteles ca totusi s-ar lua in calcul1/2 de vechime pe acel post ca si vechime in specialitate?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:55, 8 Martie 2010
Nu este greu sa vedeti daca ati fost platita pe studii medii sau superioare, trebuie sa va uitati in statul de functiuni valabil in perioada respectiva.
In carnetul de munca nu se va srie niciodata daca salariul este aferent postului cu studii superioare sau nu, sa fim seriosi....
Ultima modificare: Duminică, 7 Martie 2010
Doina Elena, Consultant resurse umane
1. revin la conditia de studii impusa postului de secretar scoala. Nu se prevede nicaieri in legislatia referitoare la invatamant (si lucrez in sistem de 20 de ani ca secretar sef, cu atributii de responsabil resurse umane si salarizare) ca pentru incadrarea pe post ca secretar scoala cu studii superioare sa fie obligatoriu studii juridice sau administrative. Aveati obligatia sa faceti o cerere prin care sa fiti incadrata secretar cu studii superioare. Scoala va raspundea, va platea, etc.
2. Secretar scoala nu este inclus in regimul juridic al functionarilor publici. Este personal didactic auxiliar in sistemul bugetar, platit dupa normele Statului personalului didactic si ale celor de salarizare specifice ramurii invatamant.
O seara buna!
Cererea trebuia sa o faceti dvs. pentru incadrarea cu studii superioare, deoarece scoala in mod normal avea trecut in statul de functiuni postul cu studii medii. Prin cererea dvs. se facea transformarea postului din secretar cu studii medii in secretar cu studii superioare.
In cartea mea de munca, spre exemplu, la functia indeplinita imi inregistrez secretar sef, S, II. "S" de la studii superioare pentru ca asa se prevede in grila de salarizare.
Inca o data va spun, vechimea din invatamant ca secretar scoala NU REPREZINTA vechime in specialitate juridica.
Eu, spre exemplu, daca am facut prima facultate ASE si apoi Drept, as putea sa am si vechime in specialitate economica sau in specialitate juridica? RASPUNSUL este NU!
Vechimea este in invatamant, respectiv in munca. PUNCT.
Daca citim cu atentie topicul initial, d-na se refera la vechime in specialitate in cadrul contractului partial pe care l-a avut la alta firma pe jurist....nu ca secretara.

:offtopic:
Oare sa pun si eu....punct :-/
eria a scris:

eu am studiat anexele pt personalul didactic auxiliar iar secretar II este prevazut si cu studii medii si superioare ideea este ca eu nu stiu exact pe ce m-au incadrat ei atunci(2004)deoarece nu au specificat in carnetul de munca iar in ceea ce priveste studiile necesare ocuparii postului acestea sunt studii in administratie publica sau juridice.
este destul de complicat acum deoarece este si veche speta iar acum nu stiu cei de la anfp cum vor pune problema, deoarece ei sunt cei care o sa imi calculeze vechimea in specialitate!
dar din ce am mai auzit daca o pers cu studii superioare a fost incadrata pe un post cu studii medii i se va calcula doar 1/2 din vechime ca si vechime in specialitate,dar nu stiu exact in ce sectoare se aplica sigur la curtea de conturi dar.....

pentru namiru
daca citim si citatul de mai sus cu si mai mare atentie se retine aspectul comentat de mine in postarile anterioare.
nu vreau sa va atrag atentia asupra textului.... "dar din ce am auzit daca o persoana cu studii superioare a fost incadrata pe un post cu studii medii i se va calcula doar 1/2 din vechime ca si vechime in specialitate, dar nu stiu exact in ce sectoare se aplica......"

sa nu imi spuneti si acum ca nu stiu sa citesc sau nu inteleg limba romana......
in orice caz, aveti dreptul la replica

Alte discuții în legătură

Angajare si vechimea in munca anterioara AxinteG AxinteG Buna seara, va rog daca ma poate ajuta cineva cu informatii: vreau sa particip la un concurs pentru ocuparea unui post contractual vacant de secretar școală ... (vezi toată discuția)
Criteriul de incadrare dupa absolvirea facultatii, avand o vechime de 15 ani in acelasi domeniu serbanclaudia serbanclaudia Am lucrat la o unitate de stat la serviciul contabilitate cu studii medii iar apoi am absolvit o facultate ASE . La data de 01 decembrie 2008 am fost ... (vezi toată discuția)
Lncadrare loc de munca biamaria biamaria Buna seara! Am lucrat ca secretara in cadrul unei universitatii particulare.Acum lucrez in invatamant-intrebarea mea ar fi daca postul de secretara de acolo ... (vezi toată discuția)