avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cand poate iesi la pensie, fie si anticipata partial
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cand poate iesi la pensie, fie si anticipata partial

Buna ziua
Daca un barbat , nascut la 16 nov. 1948 are 27 de ani vechime, cand poate iesi la pensie?
Nu stiu ce grad de munca are.
Daca mai are nevoie de cativa ani, se mai poate face ceva?

Multumesc frumos pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 15:31, 6 Martie 2010
Potrivit actualei legislatii, poate beneficia de pensie pentru limita de varsta cand va implini 64 de ani si 7 luni, adica in iunie 2013. De pensie anticipata partiala nu poate beneficia intrucat nu a realizat stagiul complet de cotizare de 34 de ani si 2 luni.

Poate incheia un contract de asigurare sociala cu casa de pensii dar eu nu ii vad sensul. Pana sa realizeze 34 de ani si 2 luni stagiu complet de cotizare, va implini varsta standard de pensionare pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul varsta pensie cu reducere datorata grupei ii carmen paroiu carmen paroiu Va rog sa aveti amabilitatea de a ma ajuta in calcularea varstei pentru pensionare limita varsta cu reducerea varstei standard datorata grupei II si data la ... (vezi toată discuția)
Pensionare la cerere gordojmu gordojmu Va rog sa ma lamuriti ce inseamna , citez : \" persoane care indeplinesc conditiile de pensionare la cererea lor \". Va multumesc . (vezi toată discuția)
Daca am dreptul sa ies la pensie,normal sau anticipat? toadergrecu toadergrecu Am varstra de 60 ani ,n.31-10.1949 ,44 de ani vechime in munca si 10 ani de grupa II-a.Va multumesc.... (vezi toată discuția)