avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... U.E.
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

U.E.

SUNT REZIDENT IN SPANIA,DUPA ADERARE LA U.E. ,AM DREPTUL SA DESCHID O FIRMA SAU PERS. FIZ. ACOLO,CA CETATEAN ROMAN ? (CA REZIDENT E FOARTE COMPLICAT).DACA DA , CARE ESTE PROCEDURA ?
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: lbm , utilizator 23:42, 17 Iulie 2007
Asa cum un cetatean spaniol cand isi deschide o societate comerciala in Romania, respecta legile noastre, asa tre sa le respecti, tu, pe cele de acolo, deci intereseaza-te de legislatia de acolo.
Spettabil domn, CURAJ si LINISTE mare, greul va sosi dupaia, asta nui o problema.
Precizez: din punct de vedere COMERCIAL Comunitar ori ce persoana RESIDENTA sau DOMICILIATA paote DESCHIDE o FIRMA in SPATIUL COMUNITAR. Ar fi de precizat unde doriti sa actionati, se mai face difrerenta de SEDIUL PRINCIPAL a FIRMEI si cel SECUNDAR, dar sa nu ne complicam zilele, cred ca nu e cazul d.vst. va este sufeicient sa RESPECTATI LEGISLATIA LOCALA care nu va paote DISCRIMINA si aveti acelas ACESS ca si cetateni SPANIOLI sau COMINITAR (chair daca in situatia in care spunem DREPTUL de a fi TRATAT ca si UN SPANIOL, uite atent este DEJA o DISCIMINARE....nimeniea nu va uita ca in momentul in care vrea sa actioneze in alt Statul Membru el nu are acelas EXPERIENTA a celuia LOCAL. ... e un CAZ PARADOXAL de DSICRIMINARE!) CIAO si numai bine pa
Stie cineva ce trebuie sa fac pt a putea sa profesez ca avocat in Comunitatea Europeana, ce examene trebuie sa dau pt a mi se echivala facultatea facuta in Romania?
Directiva 2005/36/EC din 7 septembrie 2005 referitoare la Recunoaşterea calificărilor profesionale indică, în mod clar, că acolo unde un serviciu este furnizat de o manieră transfrontalieră, regulile profesionale ale statului membru gazdă referitoare la calificările profesionale şi mai ales cele legate de protecţia şi securitatea consumatorilor sunt cele care se aplică
pe site-ul www.uar.ro gasesti CODUL DEONTOLOGIC AL AVOCAŢILOR DIN UNIUNEA EUROPEANÃ
Acest COD DEONTOLOGIC AL AVOCAŢILOR DIN UNIUNEA EUROPEANÃ a fost adoptat în Sesiunea Plenară a CCBE din 28 octombrie 1998, şi a fost modificat în Sesiunile Plenare din 28 noiembrie 1998 şi din 6 decembrie 2002.

Alte discuții în legătură

Directiva reglementare exercitare profesie avocat in spatiul ue ContSters89182 ContSters89182 Buna . Cine are vreun link sau stie numarul Directivei ptr exercitarea profesiei de avocat in spatiul UE, va rog sa imi trimiteti si mie. Multumesc. (vezi toată discuția)
Un atestat pentru paza este valabil si in spania ? nicutuduriu nicutuduriu Buna seara , as dori sa ma ajutati intr-o mica problema . As dori sa stiu daca un atestat pentru paza obtinut in Romania este valabil si in U.E. , mai precis ... (vezi toată discuția)
Rezidenta sau permis de sedere in spania - barcelona claudia_nicolau claudia_nicolau Buna ziua! Tocmai mi-am finalizat studiile doctorale in Romania, si din motive personale (logodnicul meu locuieste in Barcelona), m-am hotarat sa sa ma mut ... (vezi toată discuția)